Switch. Bowser skal ha hacket og solgt adgang til å spille piratkopiert materiale på konsollen.

Annonse


Nintendo trekker hackeren Bowser for retten

Nintendo tar sitt fiendskap mot Gary Bowsers et skritt videre. 

Hacks åpner for piratkopier

Bowser som er blant lederne av Switch-hackinggruppen Team Xecuter, skal angivelig å ha forbrutt seg mot opphavsretten ved å utvikle og selge hacks som lar folk spille piratkopier av spill på konsollene sine. Politiet arresterte ham allerede ifjor høst, men Nintendo hadde håpet at tiltalen skulle omfatte både brudd på opphavsretten og heleri.

Søksmålet er i stor grad bygget på at Bowser skal drive en “internasjonal piratring” og distribuerer hackingsverktøyene SX Core, SX Lite og SX Pro. Noen kritikere hevder at ulovlig materiale på sitt vis kan fremme spill og øke populariteten til konsollen (husk Word Perfect), men om Team Xecuter har hatt kommersielle hensikter, svekker det i tilfelle saken deres.

Selskapet opptrer aggressivt

Hvis Nintendo lykkes ønsker de å stenge Bowsers virksomhet og belaste Team Xecuter 21 000 kroner for hver handel, pluss 1,3 millioner for hvert brudd på copyright-rettigheter. 

Annonse


Søksmålet glir pent inn i Nintendos historie for å slå hardt ned på hacking og verktøy som muliggjør piratkopiering. Det er heller ikke overraskende at selskapet opptrer aggressivt. Nintendo er mer avhengig av programvaresalg enn rivaler som Microsoft og Sony, da økonomien i stor grad er knyttet til salg av de nyeste spillene i franchiser som Mario eller Zelda. Uansett hvor stor skade piratkopiering gjør på Nintendos bunnlinje, kan rettssaker som denne virke demotiverende på hacker-standen.

Kilde: The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse