Tesla Model S. Foto: Taneli Lahtinen, Unsplash

Annonse


Tesla må utsette: “Full Self-Driving”-oppgradering kommer nå i mai-juni

Elon Musk har oppdatert tidslinjen for neste generasjon av Teslas “Full Self-Driving” Beta. Han vil gjøre pakken tilgjengelig som månedsabonnement.

Beta fordi sjåføren fremdeles er ansvarlig

Tesla tester for tiden den “funksjonskomplette” betaversjonen av Full Self-Driving-pakken (FSD) på noen få tusen kunder og ansatte tilknyttet Teslas tidlig aksess-program.

Teslas system regnes ikke som autonom kjøring fordi sjåføren fortsatt er ansvarlig for kjøretøyet og må til enhver tid være klar til å ta kontroll, men systemet utfører alle kjøreoppgavene autonomt, inkludert kjøring gjennom kryss.

Tesla vil fortsette å forbedre systemet på grunnlag av tilbakemeldingene kundene gir inntil de har nok data til å vise at autonom kjøring er tryggere enn menneskelig kjøring.

Annonse


Datasyn, ikke radarer

Elon Musk har de siste månedene fremholdt siste generasjon av Teslas FSD-programvare, versjon 9. Den vil fjerne avhengigheten av radaravlesninger til fordel for datasyn basert på kameraer.

Oppdateringen er blitt utsatt et par ganger, men på Twitter melder Musk at den ikke skulle komme senere enn juni:

Buttom timing i mai er ambisiøst. Avhenger av hvor godt beta V9.0 går, men jeg vil bli overrasket om betaen (også kjent som Buttom) kommer senere enn juni.

Den nye programvaren er linket til en bredere oppdatering av Tesla-flåten gjennom en “last ned FSD Beta-knapp”, som er buttom’en Musk refererer til.

Tesla FSD-abonnement

Ifjor kom det indikasjoner på at Tesla jobber med et forbruksbasert abonnement på FSD-pakken. Elon Musk har bekreftet at Tesla planla et slikt alternativ «mot slutten av 2020». Det skjedde ikke. Musk justerte det senere til “tidlig 2021”. I forrige måned sa Musk at det «helt sikkert» vil komme i annet kvartal 2021. Nå sier Musk at abonnementet er en “sikker ting” i mai.

FSD-abonnementet vil være et alternativ til å kjøpe pakken for 84 000 kroner (10 000 dollar), men Tesla antyder at kjøp skal lønne seg fremfor abonnement, hvilket indikerer en månedlig abonnementspris på 100 dollar eller mer i USA – en tusenlapp her hjemme – om amerikansk prising kan overføres. 

Kilde: Electrec

Annonse


Annonse


Annonse