iphone1448mp
iPhone 14 Pro Max utstyres med et 48-kamera neste år. Samtidig forsvinner iPhone mini grunnet skuffende salg.

Annonse


– iPhone 14 får 48MP-kamera – Apple dropper iPhone mini

Apple beholder iPhone 6,1″ (det kommer to modeller), men dropper 5,4″ iPhone 12 mini og skal i stedet lansere to 6,7″ neste år, ifølge Ming-Chi Kuo.

iPhone 12 mini forsvinner neste år, mener troverdig analytiker

Dette har vi aldri hørt tidligere, men det er altså hva som står å lese i Kuo sin ferske rapport. iPhone 12 mini har ikke solgt så godt, så det er ikke overraskende de dropper den, men at det kommer to 6,7″-modeller er mer overraskende.

Den største ikke-Pro 12-modellen stopper jo på en 6,1 tommer skjerm – vi regner ikke med det er snakk om to 6,7″ Pro-modeller.

iPhone 14 Pro Max får 48MP-kamera for 8K og AR/VR

Apropos tittelen så er det visstnok iPhone 14 Pro Max, eller hva nå navnet blir, som får et helt nytt 48MP kamerasystem med støtte for 8K video-opptak.

Annonse


Det er ikke bare for bedre bilder og video kameraet oppgraderes så mye fra iPhone 12 Pro Max (12MP), for AR-opplevelser fungerer best med 8K- og 16K-oppløsninger, og fordi toppmodellen som kommer neste år støtter så høye oppløsninger, så vil AR/VR-opplevelsen være bedre. Nøyaktig hvordan dette fungerer i praksis er for tidlig å si, men som allerede nevnt mener Bloombergs journalist, Mark Gurman, at VR/AR-hodesettet skal lanseres i år.

Hva angår 2023-modellene blir disse de første med periskop-telefoto og FaceID gjemt under panelet.

Annonse