Herbert Diess og Elon Musk. Bilde: VW

Annonse


Denne mannen kunne ha blitt Tesla-sjef

Elon Musk skal i 2015 ha forsøkt å få Volkswagens sjef Herbert Diess til å oveta sin stilling som administrerende direktør i Tesla.

Hadde ansettelseskontrakten i hånden

Diess er en av de mest respekterte lederne innen bilbransjen. Han sluttet i BMW i 2014 etter å ha sittet mer enn 15 år i toppledelsen. Siden har BMW slitt med elbil-divisjonen.

Det gikk rykter om at Diess skulle til Volkswagen, men Business Insider Tyskland skrev at også Musk var interessert i mannen. I 2015 tilbød han ham jobben som konsernsjef i Tesla og prosessen kom så langt at Diess sto med ansettelseskontrakten i hendene, klar til signering. 

Elon Musk. Wikimedia Commons

Elon Musk ønsket å gi seg

Elon Musk ønsket altså å gi fra seg ledelsen av Tesla. Diess har så langt bare har kommentert den spektakulære prosessen overfor noen få personer hos Volkswagen. På spørsmål svarer en talsmann for VW: “Ingen kommentar.”

Annonse


Musk og Diess har begge offentlig gitt hverandre komplimenterer for jobben de gjør. Nå vet vi at de møttes personlig i 2014 til tross for at Tesla ikke hadde noe forretningsmessig forhold til BMW – og at BMWs rival Daimler hadde aksjer i Tesla. Hvorfor Diess gikk til Volkswagen istedenfor Tesla, vet vi ikke. 

Etter Volkswagens Dieselgate-skandale overtok Diess som konsernsjef og han har siden akselerert elektrifiseringen av VW. Ifjor fikk han Musk til å prøvekjøre VW ID.3. Senere testet Diess Model Y.

Kanskje verdens mest høyprofilerte næringslivsleder

En interessant side av saken er at Elon offentlig har tenkt høyt om å trekke seg som administrerende direktør i Tesla.

Martin Eberhard, med-stifter og Teslas opprinnelige konsernsjef, ble presset ut i 2008. Musk tok ta over, og 13 år senere er han fortsatt administrerende direktør – og kanskje verdens mest høy-profilerte næringslivsleder.

Annonse


Annonse


Annonse