Polestar 2 i norsk landskap. Foto: Polestar

Annonse


Polestar 2 med to nye varianter

Årets bil i Dagbladets kåring 2021, Polestar 2, utvider nå utvalget til tre varianter.

Helelektrisk luksussedan

Det kommer nye biler hele tiden. Men nye biler fra nye merker er sjelden. Polestar er eid av Geely, en en kinesisk bilprodusent med utgangspunkt i Volvo. De har lansert to modeller.

Polestar 2 som kom i siste halvdel av 2020, er en helelektrisk luksussedan som følger opp hybridmodellen Polestar 1 fra 2019. Polestar 2 produseres ved Geelys fabrikk i Kina.

Bilens utseende har noe anonymt over seg. Innvendig er den luksuspreget med et avansert infotainment-system. To elektriske motorer gir kraft i massevis. 

Annonse


Tre modeller

Utvalget utvides nå til tre modeller. Med to drivlinjer, to batteripakker og valgfrie utstyrspakker kan du få den fra 389.000 kroner. 

  • To- og enmotorsdrivlinjer
  • To batteripakker
  • Tre utstyrspakker
  • Priser fra 389.000

Det er i utgangspunktet liten visuell forskjell på de tre variantene. Alle har 19-tommers hjul, samme LED-lysdesign foran og bak, rammeløse speil og setetrekk i vegansk materiale. Valget står mellom to farger. Andre standardfunksjoner inkluderer åtte høyttalere, parkeringssensorer foran og bak og bakkamera.

Android Automotive OS

Android Automotive OS-drevne infotainment-systemet med 11-tommers midtdisplay og 12,3-tommers kjøredisplay er standard på alle modeller. Integrert i Polestar-appen er Polestar Digital Key. Standard er Over-the-Air (OTA) hvor Polestar kan levere programvareoppdateringer direkte til bilen. Den nye Polestar-appen og Polestar Digital Key rulles ut til alle Polestar 2-eiere fra mai 2021.

Infotainment-systemet er Android-basert med Google Maps, Play og Assistant på touch-skjerm. Stemmekontroller er skybasert og like avansert som på smarttelefonen. Du kan sjekke været og regulere setevarmeren med åpningsreplikken “Hei, Google”.

Utfordrer Tesla

Telefonen kan fungere som nøkkel, men nøkkelbrikker følger også med. Telefonen kan oppdatere deg om gjenværende rekkevidde og ladestatus eller du kan for eksempel justere kabintemperaturen før du setter deg inn. Hvis du trenger noen til å flytte bilen kan du sende en midlertidig digital nøkkel.

Polestar 2 er ment å konkurrere med Tesla Model 3 i teknologi og ytelse. Rekkevidden er opptil anstendige 540 kilometer på full ladning.

Polestar 2 ble tildelt fem stjerner i Euro NCAP-sikkerhetsvurdering i mars 2021. Den har åtte kollisjonsputer og sikkerhetsassistansen inkluderer kjøretøy-, fotgjenger-, syklist- og støtte for veikantdeteksjon. 

Drivlinjer

Den eksisterende Polestar 2-modellen med 300 kW (408 hk) dobbelt motoroppsett med 78 kWh batteripakke, får nå selskap av to modeller som begge har frontmontert enkeltmotor. Den ene med det samme langdistansebatteriet og 170 kW motor, den andre med standardbatteri (64 kWh) og 165 kW motor.

Utstyrspakkene omfatter Performance Pack som er tilgjengelig for Dual motor-varianten. Den inkluderer justerbare Öhlins-dempere, Brembo-bremser, 20-tommers smidde felger og detaljer i signaturfargen ‘svensk gull’.

Pakkene

Plus-pakken inkluderer premiumutstyr som panoramaglasstak i full lengde, Harman Karmon-lydsystem med 13 høyttalere, oppvarmet ratt, bakseter, forseter med minne, WeaveTech-trekk, Black Ash deco-paneler og ny varmepumpe som utnytter varmen i omgivelsene samt termisk energi fra drivverket. I kaldere klima kan det øke rekkevidden med opptil ti prosent. Oppdateringer distribueres via OTA.

Pilotpakken inkluderer forbedret sikkerhets- og førerhjelp-funksjoner, for eksempel Pixel LED-frontlykter med LED-tåkelys foran, Driver Assistant med Adaptiv Cruise Control og Pilot Assist, et 360-graders surround-kamera, allsidig parkeringssensorer og førerbevissthet inkludert Blind Spot Information System (BLIS) med styrestøtte, Cross Traffic Alert med bremsestøtte og kollisjonsvarsel bak.

Fra 389 000

Polestar 2 vil være tilgjengelig fra 389 000 kroner. De nye variantene vil være tilgjengelig i alle de opprinnelige lanseringsmarkedene: Norge, Sverige, Kina, Nederland, Belgia, Tyskland, Storbritannia, Sveits, USA og Canada og bestilles online på Polestar.com. 

Polestar er et uavhengig Svensk elektrisk bilmerke etablert av Volvo Cars og Geely Holding i 2017. Polestar drar nytte av stordriftsfordeler gjennom teknologisk og teknisk samarbeid med Volvo. 

Kilder: Polestar, Car and Driver

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse