windowsstøtte
Støtten opphører for den eldre Windows 10-versjonen, samtidig som den nåværende 20H2-versjonen ble sikkerhetsoppdatert i kveld.

Annonse


Kjører du denne Windows-versjonen? Nå må du oppdatere – ny Windows-oppdatering sluppet

Unngå krøll på enheten din ved å sjekke hvilken Windows 10-utgave du har.

På tide å oppdatere Windows 10

Har du sjekket at din Windows 10 er oppdatert til siste versjon? Hvis du ikke har oppdatert etter november i 2019 (versjon 1909), mister du nemlig snart støtte og vedlikehold til din versjon.

Microsoft avslutter den tekniske supporten til denne versjonen allerede i neste måned. Det betyr at eventuelle tekniske bugs ikke vil bli fikset, og du kan gå glipp av sikkerhetsrelaterte oppdateringer.

Heldigvis er det helt kostnadsfritt å oppdatere til en nyere versjon som OS-et i seg selv for lengst er mer eller mindre gratis med uendelig tid å oppgradere fra eldre versjoner. Du kan ha fått en påminnelse på datamaskinen din om å oppdatere allerede, ellers kan du sjekke hvilken versjon du har selv.

Annonse


Microsoft lanserte for øvrig i kveld KB5001330-oppdateringen for den nyeste, stabile Windows 10-versjonen.

Dette er rettet:

  • Addresses an issue in which a principal in a trusted MIT realm fails to obtain a Kerberos service ticket from Active Directory domain controllers (DC). This occurs on devices that installed Windows Updates that contain CVE-2020-17049 protections and configured PerfromTicketSignature to 1 or higher. These updates were released between November 10, 2020 and December 8, 2020. Ticket acquisition also fails with the error, “KRB_GENERIC_ERROR”, if callers submit a PAC-less Ticket Granting Ticket (TGT) as an evidence ticket without providing the USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED flag.
  • Addresses an issue with security vulnerabilities identified by a security researcher. Because of these security vulnerabilities, this and all future Windows updates will no longer contain the RemoteFX vGPU feature. For more information about the vulnerability and its removal, see CVE-2020-1036 and KB4570006. Secure vGPU alternatives are available using Discrete Device Assignment (DDA) in Windows Server LTSC releases (Windows Server 2016 and Windows Server 2019) and Windows Server SAC releases (Windows Server, version 1803 and later versions).
  • Addresses a potential elevation of privilege vulnerability in the way Azure Active Directory web sign-in allows arbitrary browsing from the third-party endpoints used for federated authentication. For more information, see CVE-2021-27092 and Policy CSP – Authentication.
  • Security updates to Windows App Platform and Frameworks, Windows Apps, Windows Input and Composition, Windows Office Media, Windows Fundamentals, Windows Cryptography, the Windows AI Platform, Windows Kernel, Windows Virtualization, and Windows Media.
Det er tirsdag og Microsoft oppdaterer.

Hvor ofte må du sjekke dette?

Windows 10 foretar regelmessig oppdateringer to ganger i året, én på våren og én på høsten, og de inneholder ofte viktige forbedringer.

I den seneste versjonen (v. 2004), som nylig ble lansert, fikset de blant annet et problem som gjorde at enheter kunne slutte å fungere om du slettet en OneDrive-mappe. Ganske så vesentlig, med andre ord. Les mer om hvilke forbedringer som kom med siste Windows 10-versjon.

Du trenger likevel ikke bekymre deg for at selve Windows 10-kjernen blir utdatert med det første: det ventes nemlig ikke en oppfølger før tidligst i 2025.

Annonse


Annonse


Annonse