nvidiamediatek
Chromebooks med Mediatek-brikkesett får Nvidia grafikk, men i første omgang er det snakk om en referanse-maskin.

Annonse


ARM-laptoper kan få RTX-grafikk

Det er Mediatek, og ikke Qualcomm, Nvidia har valgt som samarbeidspartner nå som de skal bringe sin GeForce-teknologi til ARM.

Chromebooks får snart et rått grafikk-løft

MediaTek CEO Rick Tsai har følgende å si om det nye partnerskapet som ble kunngjort under Nvidias GTC event der selskapet også annonserte sin første CPU for supercomputere:

“MediaTek er verdens største leverandør av ARM-brikker som brukes til å drive alt fra smarttelefoner, Chromebooks og smarte TV-er. Vi ser frem til å bruke vår teknologi og samarbeide med Nvidia for å bringe kraften til GPU-er til ARM PC-plattformen for spill, innholdskreasjon og mye mer. GPU-akselerasjon vil være et enormt løft for hele ARM-økosystemet.”

Blir Nvidia eller AMD først med egne GPU-er i lette ARM-maskiner?

Uten tvil er dette et viktig og stort løft for ARM-plattformen, og et viktig grep for å sikre seg mot konkurrentene: det ryktes nemlig at AMD utvikler sin egen ARM-brikke, og det ville jo vært rart om de ikke implementerer Radeon grafikk i disse.

Annonse


I første rekke skal de to bygge en referanse-laptop som støtter Chromium, Linux og NVIDIA utviklerpakker.

Det kommer neppe noe med det første, i og med at de snakker om referanser-laptoper, men om et år eller to tror vi at disse maskinene kommer på markedet og vil kunne levere god batterilevetid i en tynn innpakning som ARM-maskiner er kjent for, men samtidig kunne spille en hel rekke av de aller beste AAA-spillene. Om ikke med alt på maks i Cyberpunk 2077, så i det minste 60 FPS med høyt detaljnivå i mange moderne spill.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse