timcookappstore
Tim Cook mener App Store blir et loppemarked om de ikke får sin andel og åpner for tredjeparts betalingsløsninger.

Annonse


Tim Cook: – App Store hadde blitt et loppemarked

Epic Games mener Apple må åpne opp iOS for andre enn deres egen butikk.

Spill-selskapet og den nye plattform-eieren er selv i tøff konkurranse mot Steam og Valve. Tim Sweeney, Epic-sjef, mener at 30 prosent andelen Valve tar fra spillene er for høy.

Cook tror på Apple-seier om de kan kommunisere fakta og historier

Det er to store spm. i forhold til App Store: å tillate tredjeparts-butikker – det andre Epic Games ønsker er støtte for andre betalingsmuligheter. Nå må man bruke Apples betalingsløsning, også for i-app handel.

Tim Cook mener dette er en sædeles dårlig ide, noe som jo kan skyldes de da vil gå glipp av sin andel. I hjertet av Epic Games sin misnøye med App Store, er at utviklere ønsker å bruke eget betalingssystem, mener Tim Cook, som mener at “dette ville gjort App Store til et loppemarked, og man vet jo hvor mye man stoler på loppemarked.

Annonse


Derfor mener Tim Cook det er en dårlig ide

Antallet personer som besøker et slikt marked hadde vært dramatisk mindre, noe som er dårlige nyheter for brukerne, fordi de ville gått glipp av innovasjonen som vi akkurat hørte om fra de fire utviklerne. Også utviklerne hadde blitt forlatt fordi de ikke hadde hatt en stort publikum å selge til. Ingen vinner i et slikt miljø”.

Tim Cook sier altså at om de blir tvunget til å åpne for tredjepartsbetalingsløsninger, så vil utviklere som bruker dette ikke bli å finne på App Store-forsiden, og man vil måtte søke for å laste ned? Han er ikke helt klar i intervjuet, men det er vanskelig å tolke det på en annen måte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse