microsoftnuance
Microsoft bekrefter oppkjøpet av Nuance til nesten 20 milliarder dollar.

Annonse


Microsoft storhandler Nuance for 167 milliarder kroner – avslører planene

Bloomberg melder at Microsoft skal være veldig nærme et giga-oppkjøp som får ZeniMax-oppkjøpet til å blekne litt.

Oppdatert, 22: 06:

Microsoft bekrefter at de handler Nuance for 19 milliarder dollar, rundt 23 prosent høyere enn hva selskapet er verdsatt til i dag. Som spekulert er det nettopp e-helse som er årsaken til stor-oppkjøpet. Microsoft nevner blant annet Microsoft Cloud for Healthcare, lansert i fjor.

“Ekspertisen kobles sammen med bredden og dybden i Microsofts sky, inkludert Azure, Teams og Dynamics 365, for å levere neste generasjons kundeengasjement og sikkerhetsløsninger.”

Annonse


Utover helse-sektoren nevner Microsoft at Nuance har ekspertise innen:

  • Interactive Voice Response (IVR)
  • Assistenter (som Cortana)
  • Digitale og biometriske løsninger

Siri er bygget på teknologi fra blant annet Nuance

Det er snakk om AI-selskapet Nuance Communications (du har kanskje brukt Dragon stemme-gjenkjenning?) med en aksjepris på 54 dollar stk. (23 prosent mer enn dagens markedsverdi) noe som betyr at selskapet verdsettes til 16 milliarder dollar, over 135 milliarder kroner.

Ekspertene peker på at Microsoft kan bruke teknologien Nuance besitter til å styrke Teams og tele-helse, og nevner ikke Cortana i det hele tatt. Ikke så rart, fordi Nuance sin transkripsjon-tjeneste brukes i helsesektoren i kombinasjon med Teams allerede.

Hva er Microsofts langsiktige planer for Cortana?

Det er godt mulig at Microsoft har gitt opp konkurranse mot Google Assistant og Apple Siri, noe som hadde vært dumt – eventuelt baker de det nå først mer inn i Office, for så å komme sterkere tilbake om et år når de har bakt inn mer fra Naunce?

Ikke godt å vite, men det virker ikke mulig for noen av de store å ikke tilby forbrukerne sin egen assistent som jo i fremtiden vil bli langt smartere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse