nvidiagrace
Grace er Nvidias første CPU og er laget for AI-trening.

Annonse


Dette er Nvidias første CPU: de mener den er 10 ganger kjappere

Nvidia avslørte i kveld under sine GTC-konferanse at de entrer severmarkedet med en trenings-AI døpt Grace.

Grace skal brukes i supercomputere

Grace CPU-en leverer 10 ganger bedre ytelse for AI-trening med effektive energi-effektive ARM-kjerner melder Nvidia i pressmeldingen.

“Swiss Supercomputing Center” og “US Department of Energy Los Alamos National Labratory” blir de første som bygger supercomputere med den nye Nvidia CPU-en – det er altså på ingen måte snakk om et hobby- eller forbrukerprodukt.

Nvidia sier det har tatt dem mer enn 10 000 utviklingsår å utvikle Grace som er oppkalt etter Grace Hopper som var en pioner innen programmering.

Annonse


Dette sier Nvidia

“NVIDIA Grace CPU er designet for å imøtekomme databehovet for verdens mest avanserte applikasjoner – inkludert prosessering av språk, anbefalingssystemer og AI superdatamaskiner – som analyserer enorme datasett som krever ultra-kjapp beregning-ytelse og massivt minne. Grace kombinerer energieffektive ARM CPU-kjerner med et innovativt minne-delsystem som bruker lite energi for å kunne levere mye ytelse med stor effektivitet.”

LPDDR5x er ufattelig kjapt

ARM kjører i kombinasjon med LDPPR5x RAM og 4. generasjon Nvidia NVLink noe som må til for å oppnå de ville ytelsesforbedringene Nvidia henviser til – vi snakker altså 10 ganger mer energieffektivtet sammenlignet med DDR4 RAM. Koblingen mellom Grace og Nvidia GPU-er vil være lynkjapp: 900 Gb/s.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse