Til venstre telefonen og posen, til høyre telefonen etter at den er rengjort, ladet og slått på. Foto fra FB-gruppen Bào fèi 1 gōngshè

Annonse


iPhonen virket etter ett år på bunnen av innsjø

For ganske nøyaktig ett år siden, 15. mars ifjor, padlet en turist på innsjøen Sun Moon i Taiwan. Han var ikke helt stødig på padlebrettet, derfor hang han mobiltelefonen rundt halsen. For å sikre den mot plask og vannsprut hadde han pakket den i en vanntett pose. 

Til bunns med saken

Chen på padlebrettet. Med telefonen. Foto fra Bào fèi 1 gōngshè

Hva nytter det at posen er vanntett om den tar med seg innholdet og forsvinner på bunnen av innsjøen? 

Chen (陳) som han heter, falt av brettet og da han krabbet opp var telefonen borte. En optimistisk venn av ham forsøkte å trøste, ba ham være trygg, mobiltelefonen (en iPhone 11 pro max 512G) dukker opp igjen om et år. Chen spøkte også med kona om at en annen padler ville komme svevende over vannflaten og redde telefonen fra dens triste skjebne.

Til bunns i saken

Siden dette skjedde har Taiwan opplevet sin verste tørke på 56 år. Vannstanden i Sun Moon har sunket dramatisk og bredden har trukket seg tilbake. I mudderet fant lokalbefolkningen plastposen med Chens iPhone. De kontaktet ham og han dro tilbake for å se hvilken tilstand den var i. I Facebook-gruppen “Bào fèi 1 gōngshè” skrev han at han var så glad og spent at han fikk ikke sove.

Annonse


Chen etter dukkerten. Uten telefon. Foto: Bào fèi 1 gōngshè

Da Chen hadde den skitne posen med innhold i hus åpnet han den og fant en helt intakt telefon inni. Han ladet den, skrudde den på og den fungerte som før.

Jeg kan bare si at den vanntette posen er veldig bra! Telefonen er helt tørr!

Chen på FB-gruppen Bào fèi 1 gōngshè

Det ble utvekslet mange morsomheter på FB-gruppen etter at telefon-nyheten ble kjent. En skrev at produsenten av de vanntette posene burde gjøre Chen til forretningspartner. “Det vil få salget til å blomstre.”

Kilde: Taiwannews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse