Fyrtårn, California. Foto: Johanna Estrada Ysa, Wikimedia Commons

Annonse


De bestselgende mobilene i USA: Seks av ti fra Apple

Analyseselskapet Counterpoint Research har publisert januarlisten over de ti bestselgende mobiltelefonene i USA. Hele seks av ti kommer fra Apple.

Den mest populære modellen er Iphone 12 etterfulgt av Iphone 12 Pro Max, Iphone 12 Pro og Iphone 11 

Disse tre iPhone 12-modellene bidro til 71 prosent av Apples totale salg for måneden. En oppdemmet etterspørsel etter 5G-oppgraderinger bidro sammen med sterke kampanjer, til robust salg for iPhone 12-serien. Dessuten lanserte Apple den nye iPhone-serien senere enn vanlig. Det resulterte i sterk etterspørsel etter disse modellene i januar.

På åttendeplass ligger Iphone 12 Mini og på tiendeplass den nåværende versjonen av Iphone SE.

Det er bemerkelsesverdig at Iphone 11 selger bedre enn Iphone 12 Mini, men det skyldes først og fremst en lommebokvennlig prislapp.

Annonse


Kineserne og koreanerne henger med

De eneste mobiltelefonene på topplisten som ikke kommer fra Apple er Redmi 9A, Redmi 9, Samsung Galaxy A21S og Samsung Galaxy A31. Redmi er et underbruk av det kinesiske elektronikkselskapet Xiaomi.

Det er i prissegmentet under 150 dollar (1300 kroner) at vi finner vi Redmi 9A og Redmi 9. De ligger på henholdsvis femte- og sjetteplass. Disse modellene bidro sammen med 25 prosent av Xiaomis totale salg i januar. Xiaomi øker gradvis sin andel i Midt-Østen og Afrika.

Samsungs Galaxy A21s klarte å holde på sin posisjon på topp ti-listen. Galaxy A31 kom inn på listen for første gang. 

Selv om 5G ikke er ferdig utbygget i mange regioner, foretrekker mange kunder en 5G-telefon for å slippe oppgradering senere. 5G er i ferd med å bli et standardtilbud. Ettersom prisene synker vil vi de neste månedene se flere 5G-kompatible smarttelefoner på mellomnivå i bestselgerlisten.

De mest solgte mobiltelefonene i USA:

Iphone 12, 6 prosent
Iphone 12 Pro Max, 5 prosent
Iphone 12 Pro, 4 prosent
Iphone 11, 2 prosent
Redmi 9A, 2 prosent
Redmi 9, 1 prosent
Samsung Galaxy A21S, 1 prosent
Iphone 12 Mini, 1 prosent
Samsung Galaxy A31, 1 prosent
Iphone SE, 1 prosent

Kilde: MacWorld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse