neuralinkpong
Dette er Pager, en ni år gammel Macaque ape som spiller Pong med Elon Musks Neuralink.

Annonse


Her spiller Elon Musks ape Pong med hjernen

Elon Musk ønsker å erstatte mus og tastatur for at mennesker kjappere kan gi datamaskiner informasjon. Det er i første omgang: på sikt mener han at teknologien vil få lamme til å gå.

Neuralink gjør fremskritt, publiserte YouTube-video

Nå har selskapet hans, Neuralink, publisert en video der en ni år gammel ape spiller Pong.

Apen har hatt Neuralink-teknologien implantert i seg seks uker før klippet ble tatt opp, og viser apen få en smoothie via et rør som belønning samtidig som apen spiller med en joystick i første del av demoen.

Det var i februar selskapet først avslørte at de bruker aper til å teste teknologien:

Vi har en ape med et implantat i hodet som via små kabler kan styre et dataspill med hjernen. Vi har det beste ape-annlegget i verden. Vi ønsker at apene skal kunne spille hjerne-Pong med hverandre.

Det aller første produktet fra Neuralink skal få noen som er lamme til å kunne taste kjappere med kun å tenke på det, enn en med mobil:

Analyserer først hva apen gjør med joystick, ser hjernen aktiveres likt med hjerne-spilling

I første omgang måtte maskinen lære spiller-mønstrene til apen for å registrere hva som ble aktivert i hjenen. Etter at datamaskinen lærte apen å kjenne på denne måten, ble gamepaden koblet fra, og apen spiller Pong kun med tankevirksomhet, og siden de vet hva hjernen hadde gjort om apen hadde hatt en joystick, er de sikre på at apen gjør dette med viten og vilje, men uten hjelpemiddelet.

Musk tweetet omtrent samtidig som klippet ble lastet opp, og mener at rullestolbrukere vil kunne gå igjen, og at enheten installeres uten at man kan se det:

Annonse


Annonse


Annonse