asusResizableBAR
Resizable BAR kommer ikke til Z390 da produktet ikke lenger er støttet av Asus. Trolig får heller ikke Z370.

Annonse


Disse Asus-hovedkortene får ikke kjappere grafikk selv om konkurrentene oppgraderer

Vi har et Asus AMD-hovedkort i testriggen vår, et x470 I Gaming. Dette hovedkortet støtter Resizable BAR uten problemer.

Dette er kjipt av Asus, for andre produsenter oppdaterer sine 300-hovedkort

Men det er dessverre ikke alle hovedkort som får støtte via fastvareoppdateringer.

Z390 og Z370 er to av Intel-hovedkortene som ikke får støtte for kjappere grafikk i utvalgte spill som støtter det, grunnet mangel på Resizable BAR. Årsaken til at Asus ikke oppdaterer disse er fordi produktene er utdaterte, ifølge selskapet selv.

Det betyr at 300-hovedkort fra Asus ikke får støtte, etter at det på tampen av måneden ble lagt ut oppdateringer for både hovedkort og skjermkort (som også må oppdateres).

Annonse


Ikke alle selskap dropper 300-serien som Asus gjør

Foreløpig er Intels 500 og 400-serie hovedkort støttet, det samme er AMD sine 500 og 400-serie hovedkort som allerede nevnt, men som Wccftech nevner er det ikke uvanlig at også eldre brikkesett støttes, da andre hovedkortprodusenter legger til støtte på 300-serie Intel-hovedkort i form av beta-drivere.

MSI, ASRock og Gigabyte har oppgradert sine Z390 og Z370 med beta BIOS-versjoner for å legge til støtten, men Asus dropper det altså.

Dette er Resizable BAR

Mens du beveger deg gjennom spillet, så flytter GPU-minne (VRAM) hele tiden teksturer, shadere og geometri via mange små CPU- og GPU-overføringer. Fordi moderne spill er så store, er det snakk om veldig mange overføringer.

Ved å bruke Resizable BAR, så kan innholdet etterspørres når det trengs, og sendt i sin helhet – på den måten kan CPU-en mer effektivt få tilgang til hele fram bufferen, og om flere forespørsler oppstår, kan overføringene skje samtidig, i stedet for å skape kø”.

Annonse


Annonse


Annonse