Niftski klarte det på 4.54,948. (Ill: Niftski/Youtube)

Annonse


Den uslåelige rekorden i Super Mario Bros “Speedrun” er slått

Siden 2018 har 4 minutter og 55 sekunder vært ansett som umulig å komme under i “Speedrun” av Super Mario Bros. Rekorden er så presis at man har reist spørsmål om hvorvidt det i det hele tatt er teoretisk mulig å slå rekorden av et menneske.

Igår viste det seg at det var mulig

Youtuberen Niftski har holdt på med Speedruns i det gamle klassikerspillet Super Mario Bros en stund. Det vitner utallige Youtube-opplastninger om.

For det utrente øyet er det ikke så enkelt å gripe tak i hva det er Niftski gjør som er så spesielt. Men for å få til det han gjorde måtte utøverens prestasjon være perfekt omtrent ned til hver minste pixel:

2 timer og 30 minutter etter at Youtuberen startet streamen igår, slo han rekorden. I videoen under kommer bragden etter 5 minutter og 28 sekunder. Når Niftski forstår hva han har gjort roper han

Annonse


Oh my God! Yes! Yes! What!? Oh my God!

Niftski

Niftski er den eneste i verden som har klart spillet på under 4 minutter og 55 sekunder. På den offisielle ledertavlen er andre til trettende plass fyllt av spillere som har gjennomført spillet på 4 minutter og 55 sekunder.

Alle rekordene er selvsagt oppgitt med millisekunder.

Teoretisk sett mener man at det bør være mulig, med hjelp av programvare, å gjennomføre spillet på 4 minutter, 54 sekunder og 26 hundredeler. Det er mindre enn et sekund raskere enn det Niftski presterte og mest sannsynlig umulig for mennesker uten hjelp.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse