'Samlerobjekt* utsolgt på sekunder. Ill. AMD

Annonse


Radeon RX 6800 XT ‘Midnight Black’ utsolgt i lanseringsøyeblikket

Trenger verden enda en GPU som ingen kan kjøpe? AMD lanserte igår en ‘limited edition’ av Radeon RX 6800 XT ‘Midnight Black’ – og det var utsolgt før noen visste at det overhodet eksisterte.

Gateprisen to-tre ganger høyere enn utsalgsprisen

AMDs GPUer er enda vanskeligere å oppdrive enn Nvidias, selv om prisen på eBay for begge ligger to til tre ganger den offisielle utsalgsprisen. Så hvorfor lansere en ‘limited edition’ av noe som praktisk talt er et samlerobjekt? 

Lanseringen ble ikke formelt kunngjort: Ifølge VideoCardz gjorde AMD sin fanbase i «AMD Red Team community» diskret oppmerksom på hva de igår rundt klokken 06 om morgenen amerikansk stillehavstid skulle se etter, det vil si klokken 15 norsk tid. Beskjeden kom via epost rundt midnatt kvelden før og spredde seg som gress i tørr ild.

Out of stock …

Tilgodeser blodfansen

Det kan virke som om AMD ønsket å tilgodese sin mest trofaste fanskare med dette skjermkortet. Hvorfor de gjorde det på denne måten – med risiko for spredning av budskapet og datakrasj – er ikke godt å si. Heller ikke alle sjekker eposten mellom midnatt og 06 om morgenen. En rekke potensielle kjøpere rapporterte at det ikke fungerte for dem. Noen få hevder at de fikk kjøpt et kort ved å hamre på oppdateringsknappen.

Annonse


Vi gir AMD kreditt for å ha solgt kortet til opprinnelige utsalgsprisen på 649 dollar, 5500 kroner.

Det er ikke klart hvor mange Midnight Black-kort som ble lagt ut, men ganske umiddelbart var to av dem tilgjengelig på eBay.

Fokus på gamerne

AMD sier til The Verge at de regner stuntet med AMD Radeon RX 6800 XT Midnight Black som en del av deres fokus på å levere de nyeste Radeon-kortene til så mange spillere som mulig.

«Vi fortsetter å gjøre referansekort tilgjengelig på amd.com og vil i overskuelig fremtid fylle opp igjen,» sier selskapet.

Kilde: The Verge