Annonse


Spår skrekkpriser på nye Intel CPU-er senere i år

Som om ikke forferdlige priser på konsoller og GPU-er var nok, så ser det ut til at Intel vil få problemer med å levere nok Rocket Lake CPU-er. Dette selv om de ikke er avhengig av TSMC for produksjonen.

Intel Rocket Lake-S kan bli dyrere senere i år

Det første du må være klar over er at det ikke er problemer med tilgjengeligheten, ikke enda. Med andre ord lønner det seg å handle Rocket Lake-S nå, og ikke vente til andre eller tredje kvartal det det ventes for få enheter, og dermed høyere priser.

Dette får nok Apple til å følge ekstra nøye med, for du husker vel at Intel mener det er et problem for iPhone- og Mac-selskapet at de er helt avhengige av TSCM og at nettopp Intel kan hjelpe dem? Det er mer usikkert nå.

Siden lanseringen halvveis ut i mars har Intels i9 11900K ligget stabilt på rundt 6000 kroner.

Merk at det er trolig ikke i9 som blir hardest rammet da denne serien topp CPU-er prioriteres, det forventes derfor større prishopp for Core i7 (Core i7 11700K har faktisk falt fra 5300 kroner til 4300 kroner) og Core i5 (Core i5 11600K koster rett under 3000 kroner).

Annonse


Det er fra før av varslet prisøkninger på bærbare:

Dette sier Intel

Til Wccftech melder Intel at etterspørselen etter Intel CPU-er for klienter er meget høy, og at selskapet forventer vesentlig høyere salg grunnet covid.

Så sterkt er presset at selv om fabrikkene allerede opererer med 100 prosent kapasitet, så er det ikke nok til å levere all produktivitet og underholdningen mange av oss etterspør i større grad enn tidligere grunnet hjemmesitting og ikke minst hjemmekontor.

Vi jobber aktiv med produksjonspartnerne for å heve tilgjengelig av materialer fra partnere og komponenter for å fortsette å heve produksjonen av CPU-ene.

Intel

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse