Blant de som fikk sine personlige opplysninger lekket på FB, var sjefen selv, Mark Zuckerberg. Ill.: Glen Carrie, Unsplash

Annonse


Mark Zuckerbergs Facebook-detaljer lekket

Facebook-sjef Mark Zuckerbergs egen personlige informasjon var blant detaljene til 533 millioner Facebook-brukere som ble lekket.

Facebook beklager ikke

Facebook har nå bekreftet at de lekkede dataene ikke ble innhentet gjennom hacking, men gjennom å utnytte et hull i Mine kontakter som var åpent inntil september 2019. Selskapet sier at det «spesifikke problemet som tillot dem å innhente disse dataene i 2019, ikke eksisterer lenger».

Facebook har ikke avklart nøyaktig hvilken personlig informasjon som ble lekket, men hevder at informasjonen hverken inkluderer finansiell informasjon, helseinformasjon eller passord. Selskapet har ikke beklaget datainnbruddet, men har sagt at Facebook er «fokusert på å beskytte folks data» og anbefaler at «folk gjør regelmessig personvernkontroll for å sikre at innstillingene er riktig, inkludert hvem som kan se viss informasjon og å aktivere totrinnsverifisering».

Høyprofilerte personer rammet

Wired rapporterte i forrige uke at personopplysninger til en rekke høyprofilerte personer var blant de lekkede detaljene, inkludert Mark Zuckerberg:

Annonse


Informasjonen fra mer enn 500 millioner Facebook-brukere inneholdt Facebook-ID-er, telefonnumre og annen informasjon om tidlige Facebook-brukere som Mark Zuckerburg og USAs transportminister Pete Buttigieg, samt EU-kommisjonær for databeskyttelse, Didier Reynders. Andre ofre inkluderer 61 personer som viser «Federal Trade Commission» (amerikansk forvaltningsorgan for forbrukervern og konkurranseregulering) og 651 personer som viser «Attorney General» (regjeringsadvokat, statlig juridiske rådgiver) i FB-detaljene sine.

Wired
Kilde: Bleeping Computer

Pundits, som etterforsker datainnbruddet, oppdaget også at Zuckerberg faktisk er bruker av den krypterte meldingsappen Signal. Etter at WhatsApp som er eid av Facebook, kunngjorde en rekke endringer i personvernreglene som ville tillate mer datadeling med morselskapet, har Signals popularitet økt. Det er interessant at Facebook-sjefen selv ser behov for den personvernfokuserte rival-appen.

Facebook og Instagram: Verstinger

Facebook og dets datterselskap Instagram, er blitt funnet å være de appene som samler inn mest informasjon om kjøp, plassering, kontaktinformasjon, brukerinnhold, søkehistorikk, nettleserlogg og mer. Dette deler de med tredjepartsannonsører. Selskapet er kommet i søkelyset for å samle inn og bruke data på en måte som bryter med europeisk personvernlovgivning.

Sjekk om dine personopplysninger er blitt lekket

Facebook har tidligere hatt store datainnbrudd. I 2018 stjal hackere data om 29 millioner Facebook-brukere. Dataene inkluderte personlige opplysninger som brukernavn, sivil status, religion, fødselsdato, lokalisering og mer.

Kilde: Macrumors

Annonse