Innovasjonen kommer ikke bare godt med i utbyggingen av 5G, men kan også bli fordelaktig for 6G. (Ill: Ericsson)

Annonse


Ericsson og Deutsche Telekom med 5G-gjennombrudd

Ericsson har inngått samarbeid med med Deutche Telekom og den greske teleoperatøren Cosmote for å gjøre 5G bedre. Og allerede bærer samarbeidet frukter.

Sammen har de tre selskapene vist at det lar seg gjøre å bruke frekvensbånd på over 100 GHz for transport av data i den såkalte “backhaul”-delen av 5G-nettverket, den delen av nettverket som knytter det globale internettet til det trådløse nettet.

Det greske Cosmote. (Ill: Wikipedia)

Vanligvis flyttes data fra hovednettverket til 5G-nettverket over frekvenser fra 4 GHz til 80 GHz, men med høyere frekvenser kan kapasiteten økes.

For første gang

I Cosmotes hovedkvarter i Athen viste de tre selskapene at W-båndet som opererer mellom 92 og 114 GHz kan yte på samme nivå som E-båndet som opererer på 70 og 80 GHz.

Annonse


Frem til nå har vært det eneste båndet som støtter 10Gbps for 4G og 5G og dette er første gang W-båndet blir brukt i trådløs “bachhaul”.

6G

Selskapene målte hastigheter opptil 5,7 Gbps over 1,5 kilometer og 10 Gbps over 1 kilometer. Utviklingen gagner ikke bare 5G-ytelse, men blir ifølge Ericsson viktig for utviklingen av 6G som forventes en gang rundt 2030.

Ericssons Jonas Hansryd håper å se de nye løsningene i kommersiell bruk om ikke alt for lenge. Ifølge selskapet er et bredt frekvensspektrum kritisk for å sikre bredere utvikling av 5G slik at teknologien når flere mennesker.

Annonse


Annonse


Annonse