Annonse


Denne kan spores fra Apples app – her er de nye produktene

Trejedpartsselskap kan nå integrere sine sporingsbrikker i Hvor er?-appen.

Oppdatert, 21:03:

Vi skrev at det krevde iOS 14.5, men det stemmer ikke: 14.3 støtter tredjepartssporing. Beklager feilen.

iOS 14.5 beta 7 rullet ut

Find My Network Accessory Program åpner opp det store Hvor er?-nettverket for produsenter av tredjepartsenheter, slik at de kan lage produkter som drar nytte av tjenesten.

Annonse


“Dermed kan kundene deres bruke Hvor er?-appen til å finne og holde oversikt over de viktigste tingene i livet sitt. Nye produkter fra Belkin, Chipolo og VanMoof som fungerer med Hvor er?-appen, blir tilgjengelige fra neste uke.”

Det melder Apple i den norske pressemeldingen:

«I mer enn ti år har kundene våre brukt Hvor er? til å lokalisere mistede eller stjålne Apple-enheter, samtidig som personvernet ivaretas», sier Bob Borchers, ansvarlig for global markedsføring hos Apple. «Nå kan enda flere ta i bruk gjenfinningsfunksjonene til Hvor er?, som er en av våre mest populære tjenester, takket være Find My Network Accessory Program. Vi er veldig fornøyde med at Belkin, Chipolo og VanMoof tar i bruk denne teknologien og vi gleder oss til å se hva andre samarbeidspartnere lager.”

VanMoofs nye sykkel kan finnes igjen fra Apples app i iOS 14.5 der den oppdaterte Hvor er?-appen søker etter tilbehøret for å legge til enheten og spore den.

Find My Network Accessory Program

“Find My Network Accessory Program er en del av Made for iPhone-programmet (MFi), og er designet for alle tilbehørsprodusenter som vil koble et eksisterende eller nytt produkt til Hvor er?-nettverket. Tredjepartsprodukter må oppfylle alle personvernkravene for Hvor er-nettverket, som Apple-kundene stoler på. Godkjente produkter kan legges til i den nye Items-fanen. De blir merket med «Works with Apple Find My», slik at brukerne tydelig kan se at produkter er kompatible med Hvor er?-nettverket og Hvor er?-appen.1

I dag kunngjorde Apple også et spesifikasjonsutkast for brikkesettprodusenter som lanseres senere på våren. Med dette kan tredjepartsprodusenter kunne dra nytte av Ultra Wideband-teknologien i U1-utstyrte Appleenheter og skape en mer presis og retningsbestemt opplevelse.”

Belkin Soundform Freedom True Wireless Earbuds, lanseres i juni.

De første Hvor er?-aktiverte produktene

VanMoofs nyeste S3- og X3-elsykler, Belkin-øretelefonene SOUNDFORM Freedom True Wireless og objektfinneren Chipolo ONE Spot utgjør den første gruppen med nyskapende tredjepartstilbehør som fungerer med Hvor er?. Med disse produktene kan brukerne finne ut hvor de satte fra seg sykkelen, la fra seg øretelefonene på trening, glemte igjen sekken sin og mye mer. Flere produsenter av tredjepartstilbehør kan by på Hvor er?-aktiverte produkter snart.

Interesserte tilbehørsutviklere og -produsenter kan gå til apple.com for å finne mer informasjon om MFi-programmet og laste ned den nyeste spesifikasjonen for Find My Network Accessory Program.”

Chipolo ONE Spot.

En app – et globalt gjenfinningsnettverk

“Med Hvor er?-appen på iPhone, iPad, iPod touch og Mac er det lett å finne igjen Apple-enheter og holde oversikten over venner og familie – samtidig som personvernet blir ivaretatt. Hvis en bruker mister Apple-enheten sin, kan de bruke Hvor er?-appen til å se den på et kart, spille av en lyd for å finne den nøyaktige posisjonen, sette den i Mistet-modus for å låse den og vise en melding med et kontaktnummer. De kan også fjernslette enheten hvis den har havnet på avveier. 

Hvor er?-nettverket utvider disse funksjonene ved å finne mistede enheter selv om de ikke er koblet til internett eller ikke kan kobles til internett. Hvor er?-nettverket er et dugnadsbasert nettverk med mange hundre millioner Apple-enheter som bruker Bluetooth-tilkobling for å finne mistede enheter eller enheter i nærheten og melde fra om den omtrentlige posisjonen til eieren av enheten. Hele prosessen er gjennomgående kryptert og anonym, slik at ingen andre, selv ikke Apple eller tredjepartsprodusenten, kan se posisjonen eller informasjonen til en enhet.”

For å legge til tredjepartsprodukter til Items-fanen i Hvor er?-appen kreves iPhone eller iPod touch med iOS 14.3 eller nyere, iPad med iPadOS 14.3 eller nyere, eller Mac med macOS Big Sur 11.1 eller nyere. Kunder må ha en Apple-ID og være pålogget iCloud-kontoen sin med Hvor er? aktivert.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse