Annonse


Apples nye iPhone-teknologi skal sørge for at du ikke kommer i batteri-klemma

Det er avslørt et nytt patent som skal varsle brukeren om når det bør lades, i stedet for å kun å varsle når det er er få prosent igjen

Apple planlegger mer avanserte batterifunksjoner – kanskje for iOS 15?

Patentet, “Smart advice to charge notification”, avslører hvordan et system følger med på bruksmønsteret hver dag, og på den måten er i bedre stand til å anslå når batteriet nærmer seg null. Også sted skal Apple ta hensyn til, men av personvernhensyn beholdes denne informasjonen på mobilen.

Fra før av har ikke iOS noen annen varsel enn når mobilen når 20 og deretter 10 prosent, mens en Mac anslår gjenværende levetid. Trolig er den nye teknikken mer avansert enn hva macOS kan, og det er grunn til å tro at dette finner veien også til Mac om Apple finner ut at dette fungerer.

Dette er Apples eksempel

“Om hun vanligvis lader mobilen på natta, men glemmer å gjøre det den ene gang, så hjelper det ikke å få batterivarsel rett før hun skal på jobb da det ikke gir nok tid til å lade mobilen”, nevner Apple som eksempel.

Annonse


Det gir mening det, og det er jo rart det ikke allerede er på plass.

Det er ikke avslørt en eneste ny funksjon som kommer i iOS 15 – hva er det du forventer, og hva er det du håper dukker opp?

Fra før av er det kjent at iOS 14.5 vil ha en rekaliberirngsfunkjon av batteriet, men dette er kun for iPhone 11-serien:

Annonse


Annonse


Annonse