X570-serien oppdateres med en S. Her Asus X570. Illustrasjon: Asus

Annonse


AMD med ny versjon av X570-brikkesettet øker ytelsen

X570-hovedkortene ble introdusert i juli 2019. Nesten to år senere kommer AMD med en ny variant, ifølge en lekkasje fra Den eurasiske økonomiske union (EØU), Russlands svar på EU. Medlemslandene er Russland, Armenia, Hviterussland, Kasakhstan og Kirgisistan. EØU har overnasjonal status som regulatorisk organ, og arbeidsspråket deres er russisk, som dere skjønner nedenfor.

Åtte nye hovedkort til sertifisering

Gigabyte har sendt inn åtte X570S-hovedkort til EØU for sertifisering. Dette er så langt eneste spor av denne hovedkortvarianten. Det er ukjent om S-varianten er et nytt AMD-brikkesett.

‘Moore’s Law Is Dead’ hevder at S står for ‘Silent’, noe som i tilfelle innebærer at disse kortene er passivt avkjølet:

Det ryktes at AMD skal lansere Zen3+-serien med kodenavnet Warhol senere iår. Lite er pr. idag kjent om denne serien, bortsett fra at den skal representere en ytelsesoppgradering av Zen3-kjernen. 

Annonse


Faktisk er det ikke gitt at AMD kommer til å gi serien navnet Zen3+, men det er det den er døpt i ryktene som har versert en stund nå. Det er verdt å merke seg at AMD allerede ifjor gjorde en lignende oppdatering av sine Zen2-kjerner i det som er kjent som ‘Mattise Refresh’ i Ryzen 3000XT.

AMDs brikkesetthistorie

Det er uklart hvilke endringer X570S-brikkesettet vil tilby i forhold til originalen. PC Games Hardware har nylig oppdatert sin oversikt over AMDs brikkesetthistorie med et pent diagram som viser hovedforskjellene mellom alle tre brikkesettene. En mulighet er at bortsett fra Zen3+-støtte, kan oppdateringen medføre endringer i I/O-oppsettet i X570S.

Sammenligning av AMD 500-chipset. PC Games Hardware

Kilde: Videocardz

Annonse


Annonse


Annonse