pixel6whitechapel
Whitechapel er navnet på Googles egne brikker som skal drive Pixel og Chromebooks. Pixel 6 er trolig først ut i høst og Google samarbeider med Samsung.

Annonse


Google “GS101” er navnet på noe veldig viktig – planlegger å gjøre som Apple

9to5Google kan avsløre at Pixel 6 skal kjøre “GS101” (GS står kanskje for “Google Silicon”), en Google-utviklet brikke under Whitechapel-plattformen.

Google girer opp til en ny generasjon Pixel og Chromebooks

Nå håper vi Google endelig skal ta mobiler “seriøst”, lansere sine egne brikker, satse på mange modeller og ikke minst lansere internasjonalt og derfor også Norge.

Du husker kanskje denne artikkelen fra april i fjor? Samsung skal visstnok hjelpe Google med produskjonen:

“For det er snakk om en ny 5 nm-brikke med kodenavnet “Whitechapel”. Samtidig vil den by på åtte kjerner og Googles AI-læring. En av grunnene til at Google vil samarbeide er at de kan dytte Assisstant med offensivt da brikken også dedikeres til at tjenesten alltid er på og reagerer kjappere.

Annonse


Brikken skal visstnok selges i Pixel-mobiler allerede neste år, og det ryktes at samarbeidet også vil fostre brikker til Chromebook, men dette vil ta lengre tid.”

Vi vet ikke stort annet enn at det er snakk om to mobiler

Nå kan Google-bloggen bekrefte at høstens to Pixel-modeller skal utstyres med selskapets egne brikker.

Disse brikkene skal også drive Chromebooks, så nå skal Google altså gå Google-veien og gjøre sin egen greie både med program- og maskinvare. Dette er svært spennende, og er kanskje forklaringen på hvorfor selskapet ikke har kjørt på med full gass i mobil-segmentet. Vi håper og forventer flere lekkasjer i løpet av våren og sommeren.

Annonse


Annonse


Annonse