cortana
Cortana-appen fungerer ikke lenger på iPhone og Android. I stedet har Microsoft valgt å bake inn assistenten i Office.

Annonse


Cortana er i dag død på iPhone og Android – dette skjer med assistenten nå

Det er lenge siden Microsoft ga opp suksess med Harman Kardon høyttaleren med Cortana.

Cortana er død på mobil som AI

Og nå er hun altså heller ikke mulig å bruke på iOS og Android etter at Microsoft fra i dag av la tjenesten død. Det betyr at det ikke lenger vil gjøres oppdateringer av Cortana-appen, og at varslinger og lister ikke lenger fungerer. Det samme innholdet dog, er tilgjengelig fra Windows. Den samme informasjonen kan også synkroniseres mot To Do-appen til Microsoft.

Fokuset skal visstnok være å gjøre Cortana til en medarbeider for produktivitet (som vist under). Cortana lever også i Windows-oppgavelinjen, men hvor mange er det som bruker assistenter som Siri og Cortana på sin bærbare?

Siri er ikke akkurat genial hun heller

Et problem for Microsoft er at de bakte inn tjenesten i Surface-hodetelefonene. Microsofts plan er å erstatte den nåværende Cortana-assistenten med en som er tilgjengelig gjennom Outlook slik at hun fremdeles kan sjekke kalenderen og e-post med Play My Emails-funksjonen.

Siri ble lansert i 2011, og om det ikke alltid er en suksess, så lever tjenesten fremdeles og er bakt inn i mange Apple-tjenester. Cortana kom i 2014 og har ikke vært i nærheten å ha hatt samme utbredelse, noe som selvsagt skyldes Microsofts fadeser i mobil-segmentet.

Annonse