armv9
ARMv9 er lansert ti år etter forrige generasjon. Fokuset er maskinlæring, AI, ytelse og ikke minst sikkerhet.

Annonse


Plattformen som driver alle dingsene dine er stor-oppdatert, og det er ti år siden sist

Armv9 er endelig en realitet etter lanseringen av ARMV8 for ti år siden.

ARM forventer å produsere 300 milliarder brikker de neste ti årene

Den nye plattformen er bakoverkompatibel da den bygger på åttende generasjon, men nytt er forbedret sikkerhet, ytelse (selvsagt) og bedre AI. Sistnevnte har jo endret veldig mye siden 2010.

Ian Smythe er ARMS markedsføringssjef, og mener at den nye plattformen er viktig for å levere bedre ytelse og sikkerhet de neste ti årene – mao. er dette fokuset, også til partnerne som jo i stor grad gjør sin egen greie med ARM:

“Vi vil forbedre måten arbeid fordeles på. Årsaken til at vi tar disse grepene er for å på best mulig måte kunne behandle den enorme mengden med data som må flyttes og beskyttes”.

Annonse


Niende generasjon gir liv til sensorer, hodetelefoner og klokker, smart-kameraer, mobiler og servere:

ARM har brukt mye tid på å forbedre sikkerheten, blant annet ved å gjøre koden som står for sikkerheten så liten som mulig og er mye mindre enn et ordinært operativsystem.

Sikkerhet og AI er to av tingene mange peker på

At også ARM sine brikker vil jobbe med AI, er viktig, spesielt for å bedre maskinlæringen. Ytelsen til niende generasjon skal være mer enn 30 prosent forbedret sammenlignet med forrige generasjon.

“Antallet ARM-baserte enheter fortsetter å akselerere med mer enn 100 milliarder enheter solgt i løpet av de siste fem årene. Med dagens takt, 100 prosent av verdens delte data vil snart behandles på en ARM-enhet.”

ARM

Blant selskapene på kundelisten allerede, er spillstudioet Crytek:

“Vårt strategiske partnerskap med ARM er nøkkelen for å entre mobil-spill-markedet. Vi er spente til å se hvordan ARMv9 vil gi liv til fremtidens Cryengine-utviklere for å skape mer sikkert mobil-innhold som er ledende på visuell gjengivelse som nesten var umulig å forestille seg for ti år siden”.

Avni Yerli, CEO, Crytek 

Også Nvidia, Google og Samsung er på listen. Google nevner sikkerhet som en viktig del, mens Nvidia peker på AI som en større del av spill (tenk DLSS) og selvkjørende biler, for å nevne noe. Samsung sier at de ser frem til å forbedre sine Exynos mobil-brikker med bedre sikkerhet og maskinlæring.

Annonse


Annonse


Annonse