androidiosdatapersonvern
Google mener at all dataene som sendes dem må til for at Android skal takle en rekke forskjellige enheter som nettbrett og mobiler.

Annonse


– Google stjeler 20 ganger mer data om deg enn Apple gjør med iOS

Google mener at test-metodikken i en ny undersøkelse (PDF) er feil.

Mobilen din vet alt du gjør og sender informasjon selv når den er inaktiv

I følge undersøkelsen henter nemlig Google ut 20 ganger mer data fra Android, enn Apple gjør med iOS. Det mener  Douglas Leith fra Trinity College i Connecticut.

Det interessant er at det ikke bare er forsket på hvor mye som sendes til selskapene ved bruk av apper som følger med mobilen, men også når brukeren ikke er aktiv.

De vet du er i system-innstilligene

Det verst er at begge OS sender telemetri-data til selskapene selv om brukeren ikke har satt opp personverninnstillingene, men også om brukeren eksplisitt har takket nei.

Annonse


“Begge OS sender også informasjon til Apple og Google når en bruker gjør ting som å installere et SIM-kort, eller når eieren blar i innstillings-menyen. Selv om mobilen ikke er aktiv så kobler både iPhone og Android til selskapenes servere på snitt hvert 4,5 minutt”.

iOS sender 42KB med data til Apple når du starter mobilen – Google henter hele 1MB

Leith er også enda mer spesifikk – Apple henter nemlig automatisk informasjon fra:

  • Safari
  • Siri
  • iCloud

Google henter fra Android data fra følgende kilder selv om brukeren ikke er logget inn på en Google-konto:

  • Crhome
  • YouTube
  • Google Docs
  • SafetyHub
  • Google Messenger
  • Clock
  • Søk

Her er aktivitetsnivået til Android og iOS de ti første minuttene etter oppstart og ved dvale:

Google er kritiske til funnene

Google er ikke helt overraskende uenige, og har dette å si som tilsvar ovenfor 9to5Mac etter at rapporten ble kjent:

“Vi identifiserte mangler i forskerens metodikk for å måle datavolum og er uenige i papirets påstander om at en Android-enhet deler 20 ganger mer data enn en iPhone. I følge vår undersøkelse er disse funnene avhengig av størrelsesorden, og vi delte metodologiproblemene med forskeren før publisering.”

Google

Videre mener Google at rapporten ikke er mer enn en analyse av hvordan moderne smartmobiler fungerer:

“Undersøkelsen skisserer i stor grad hvordan smarttelefoner fungerer. Moderne biler sender jevnlig grunnleggende data om kjøretøykomponenter, sikkerhetsstatus og serviceplaner til bilprodusenter, og mobiltelefoner fungerer på veldig like måter. Rapporten beskriver kommunikasjonen som hjelper deg med å sikre at iOS- eller Android-programvare er oppdatert, at tjenestene fungerer etter hensikten, og at telefonen er sikker og kjører effektivt.”

Google forsvarer deler av informasjonsinnsamlingen med at dataene trengs for å justere Android i forhold til hvilken enhet OS-et kjører på.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse