Snart kan du sjekke værvarselet i Google Maps. (Ill: Google)

Annonse


Værvarsel og flere andre funksjoner kommer til Google Maps

Google annonserte en rekke nye funksjoner for Google Maps idag. Særlig funksjoner som på forskjellige måter benytter seg av AR er i fokus. Selv kaller selskapet dette det neste store spranget til Google Maps.

Google har sett en økning i 20 prosent i bruken av lokale funksjoner i Maps siden før pandemien og ser ingen grunn til å hvile på laurbærene.

Dette er de nye funksjonene til Google Maps:

Nye måter å navigere på innendørs med AR: Live View blir tilgjengelig på noen av de stedene innendørs der det er vanskeligst å navigere. Live View har brukt kunstig intelligens til å scanne et titalls milliarder gater for å forstå hvilken vei du står når du peker kameraet ned en gate.

Nå fungerer Live View også på enkelte flyplasser, togstasjoner og andre offentlige steder i USA, Zürich og Tokyo og flere byer er på vei. Live View kan hjelpe deg å finne nærmeste heis, plattform, skranke minibank og andre nødvendige ting.

(Ill: Google)

Nye vær- og luftkvalitets-funksjoner

Nå kan du se varsel for vær og luftkvalitet rett i Google Maps der hvor Google har tilgang på luftkvalitets-stasjoner (AQI). Disse finnes det 30 000 av i verden.

Annonse


Vær lanseres globalt, mens luftkvalitetslaget med det første kun blir blir tilgjengelig i USA, Australia og India. Flere land kommer etterhvert.

(Ill: Google)

Miljøvennlige ruter og navigering

Fra nå av vil Google sende deg den veien som er mest miljøvennlig, dersom den er omtrent like rask. Google vil naturligvis la deg velge raskeste rute dersom du vil. Funksjonen kommer i USA senere i år, og global støtte er på vei.

(Ill: Google)

Ny måte å velge ruter på skal gjøre det lettere å velge bærekraftige veier

Du kan også sammenligne ruter for gange, sykling, kollektivt og bil. Funksjonen lanseres globalt i de kommende månedene.

En annen funksjon skal gjøre levering og henting lettere. Google implementerer informasjon om transportselskaper og priser. Denne funksjonen blir ikke tilgjengelig i Norge med det første.

(Ill: Google)

Støtte for talekommandoer mens du bruker kart

Snart kan du blant annet sende og motta samtaler og tekstmeldinger og la telefonen lese opp meldinger uten å forlate kartskjermen om du bruker Google Maps på engelsk. Funksjonen blir tilgjengelig på 13 språk i månedene som kommer, dessverre foreløpig ikke på norsk.

Annonse