appletv2021
iPad Pro skal oppdateres i løpet av våren - skal Apple TV også leveres i ny versjon med en bedre fjernkontroll?

Annonse


Apple skal løse den største plagen med Apple TV

Apples fjernkontroll, som Apple TV selv, har vært uendret i mange år.

Kvitt dere med fjernkontrollen, eller design en bra en

Apple TV-fjernkontroll (B439) er liten, flat og vanskelig å skjønne opp-ned på.

Den er ikke en favoritt blant mange, for å si det forsiktig, fordi den er så liten at den lett forsvinner i hånda, dessuten har en glatt bakside. Mister du den under en sofa-pute tar det minst 30 minutter å finne den igjen. Det er vitenskap.

Ja visst kan man bruke en iPhone eller iPad, men noen ganger er det bare lettere å fiske frem fjernkontrollen, dessuten slipper man hente opp en app på den.

Enda flere rykter peker i retning på en ny fjernkontroll

Nå hører 9to5Mac fra sine kilder at Apples nye fjernkontroll har kodenavn “B519” og som er drastisk annerledes enn den nåværende modellen.

Annonse


At vi kjenner til kodenavnet betyr en “snarlig” lansering (Apple TV 4K ble lansert i september 2017 – det er derfor ingen garanti for en vår-lansering av en ny modell) – at MacRumors forrige uke fant at navnet er endret fra “Siri Remote” i tvOS 14.5 til “Apple TV Remote”, tyder også på en ny fjernkontroll-opplevelse.

I tillegg til en ny fjernkontroll utstyres den nye TV-en med en ny CPU, kanskje A14X. Dagens utgave bruker A10X Fusion, først lansert sommeren 2017, så uten tvil er det på tide med en oppgradering. Man trenger ikke et kjapt brikkesett for å se video, men vi forestiller oss at Apple ønsker å vise frem mer fra Arcade, også oppgraderes jo kanskje grensesnittet for å dra nytte av A14X.

A14X-brikken er for øvrig avslørt i iOS 14.5 beta allerede. Dette er en brikke vi trolig får se i de oppgraderte iPad Pro-modellene neste måned, og altså trolig den nye Apple TV-en.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse