Apple ombestemte seg på startstreken. Planla mer enn én port på første iPad. Bilde: Zompetti.

Annonse


Planen var en bedre iPad – prototype avslørt

Apple-samleren Giulio Zompetti bekrefter tidligere rapporter om at Apple planla å tilby to 30-pinners porter allerede på den originale ‌iPad‌.

Zompetti har twitret bilder som viser at prototypen var utstyrt med to porter, et dobbelt dock-system med en port under hjem-knappen og en på venstre side.

Zompetti sier at Apple opprinnelig planla å tilby et “dual dock-system” på sitt første nettbrett. Antagelig ville dette gitt omtrent samme funksjonalitet som smartkontakten gjorde på første- og annnengenerasjons ‌iPad‌ Pro, tredjegenerasjons iPad Air og syvende- og åttendegenerasjons ‌iPad‌, altså tilgang til tastatur eller tilbehør som for eksempel Logitechs ladestasjon. Toportssystemet støttet tilsynelatende samtidig lading.

Utover forankring i tilbehør som tastatur, kunne to porter via dongle åpnet mulighet for å koble til kablet tilbehør som for eksempel eksterne harddisker eller kortleser.

22 modeller iPad

Prototype på førstegenerasjons iPad med to porter er vist før. Også det indre av en toports ‌iPad‌ er blitt vist og patenter som viser toport-design er også kommet for en dag. Apple valgte angivelig å fjerne funksjonen under designverifiseringen. 

Annonse


Mens Apple så langt har lansert 22 ‌modeller av iPad‌ i seks forskjellige skjermstørrelser, har ingen av dem hatt mer enn én port og den har skullet betjene både dataoverføring og lading.

Produktivitetsorientert produkt 

Mange har for å øke effektiviteten, ønsket seg mer enn én port på nettbrettet. Det er interessant å merke seg at Apple vurderte å implementere en ekstra port lenge før iPad Pro og USB C. 

Det er nesten så man kan lure på om Apple anså iPad som et produktivitetsorientert produkt lenge før den riktig støttet multitasking, mus eller fikk Files-appen.

Kilde: Macrumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse