windows95
Windows 95.. Man kan bli nostalgisk av mindre.

Annonse


Dette påske-egget i Windows 95 var skjult i 25 år

I vår familie gjemmer vi høyst analoge sjokolade-påskeegg kvelden før påskeaftenen, og barna leter glad og fornøyd huset rundt til de ikke finner flere.

Det er alltid moro å finne påske-egg i programvare, og denne er ekstra spesiell

Men alltid forblir ett eller to skjult til de tilfeldig oppdages i en annen årstid, sommeren eller høsten, det er aldri feil å finne påskeegg.

For programmerere er det litt annerledes. Det er ikke uvanlig at de leker seg med å legge inn hemmelige og skjulte funksjoner, meldinger eller til og med minispill, når de utvikler programvare. Så finner  brukerne dem tilfeldigvis når de utfører bestemte handlinger i et program.

Analoge påskeegg. Foto: Nik/Unsplash

Denne uken ble et nytt påskeegg i Windows 95s mail-program oppdaget av Windows-hackeren og utvikleren Albacore. Det åpnet et hemmelig vindu som viser en rulleliste over utviklerens navn.

Annonse


Dette påskeegget er aldri tidligere omtalt. Det betyr at det har levd sitt hemmelige, uoppdagede liv i rundt 25 år.

«Det er aldri for sent å finne påskeegg,» twitret Albacore fredag. «Du må åpne Om-vinduet, velge en av filene og skrive MORTIMER. Navnene på programmets utviklere vil begynne å rulle.»

Slik finner du det

For å få tilgang til påskeegget må du starte Internet Mail, klikke på Hjelp og deretter Om. Når About-skjermen åpnes klikker du og uthever comctl32.dll-filen. Skriv deretter MORTIMER. Etter det vises et lite vindu som lister opp epostutviklernes navn.

Windows 95s og NT4s team-påskeegg

I tillegg til påskeegget i Internet Mail, delte Albacore en video av et tidligere kjent påskeegg fra et Windows 95-produktteam. Det viser alle operativsystemets utviklere.

Albacore fortalte BleepingComputer at den endelige versjonen av dette påskeegget kan hentes ved å opprette en mappe med navnet «and now, the moment you’ve all been waiting for», og deretter omdøpe det til «we proudly present for your viewing pleasure», og endelig omdøpe den til «Microsoft Windows 95 Product Team!»

For å gjøre det lettere å starte påskeegget patchet Albacore shell32.dll slik at den kan åpne en mappe med navnet ‘Clouds’, som vist i videoen nedenfor.

Hvem liker vel ikke MIDI?

Hvis du spilte videospill i Windows 95-tiden, vil videoen og MIDI-musikken i bakgrunnen mest sannsynlig gi den gode følelsen av nostalgi.

Albacore delte også video av Windows NT 4.0-teamets påskeegg som ble funnet i beta-versjoner av NT4.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse