Tross personvernsfokuset, er mer sikkerhet og kontroll Apples løsning. (Ill: Milosz Klinowski/Unsplash)

Annonse


Slik skal Apple hindre fremtidige lekkasjer

Apple setter personvern høyt. Det gjelder ikke bare sluttbrukerne, men også “…business-partnere og ansatte i alle deler av produksjonen”, ifølge Apple. Men å forhindre lekkasjer virker likevel som at er viktigere for Apple enn det er å sikre folks rettigheter.

For å forhindre fremtidige lekkasjer, oppfordrer Apple produsentene Foxconn og Pegatron til å installere flere overvåkingskameraer og gjøre ordentlige kontroller av alle besøkende.

Foxconn, Shenzhen, 2005. (Ill: Wikipedia

Nøye kontroll

Ikke så rart, med tanke på hvor mye penger det er i å lekke kommende Apple-produkter. I tillegg skal tiden det tar å flytte et produkt fra et sted til et annet måles nøye, slik at man ikke skal rekke å stoppe opp og ta bilder.

Nylig har Apple innført strenge retningslinjer for innsamling av informasjon om egne ansatte. Det er hverken lov bruke ansikts-gjenkjenning eller samle biometrisk data fra Apple-ansatte som besøker fabrikkene.

Annonse


Derimot oppfordrer Apple til å samle fingeravtrykk og bilder av fabrikkansatte. I tillegg ber de fabrikkene om å kjøre bakgrunns-sjekker på nyansatte for å sikre rent rulleblad.

Om det lykkes dem å forhindre lekkasjer er derimot tvilsomt.

Annonse