Bilde: EveryThingApplePro

Annonse


Slik blir iPhone 13

EveryThingApplePro og mobil-lekker Max Weinbach har avlørt en rekke detaljer rundt kommende iPhone 13, og det lenge før lanseringen i september/oktober.

Matt svart vender tilbake i år

Har du en iPhone 12 Pro/Pro Max har du helt sikkert merket at stålkantene på siden blir fort tilsmusset av fingerfett som er vanskelig å fjerne. Dette skal Apple gjøre noe med i årets modeller ved å inkludere et belegg, som på panelene regner vi med, som vil eliminere mye av dette problemet.

I tillegg skal Pro og Pro Max-modellene leveres med et nytt utseende (inkludert et nytt kamerasystem-design): matt svart. Apple tester visstnok ut en modell som er oransje med bronse-skjær, men det er visstnok ikke store sjansen for at Apple lanserer det. Dumt.

Bekrefter 120Hz igjen

I tillegg til dette er det allerede kjent at 120Hz-panel er på plass, det samme skal et alltid-på-panel være. Også dette er rapportert tidligere, men det skal være slik at kun visse elementer er synlig, som klokka. Det skal ikke være mulighet for tredjeparts-widgets her, i hvert fall ikke ved lansering.

Annonse


At Apple ikke klarte å levere et kjappere panel i ellers helt nye iPhone 12, er beklagelig – det er nok mange som venter på 120Hz-oppgraderingen. Smart av Apple salgsmessig kan det uansett ha vært: det vil nok være endel iPhone 12-eiere som oppgraderer kun for kjappere panel?

Apple skal prøve å løse det største problemet med portrett-modus

Dette er også tidligere ryktet, men nå går Weinbach mer i detalj i forhold til portrett-moduset som senere i år vil kombinere informasjon fra linsene og LiDAR-systemet som vil sørge for korrekt kant-deteksjon for å unngå at områder som ikke gir mening å tillegge bokeh-effekt, ikke ser feil ut.

iPhone 12 mini-salget skal ha gått meget tregt, men en iPhone 13 mini kommer visstnok likevel, men med bedre batterilevetid noe som er et problem med den minste modellen. Batteriet blir større, også er det slik at den nye A15-brikken, som lanseres etter A14X som ventes neste måned, er mer energieffektivt.

En siste ting: en programvare-funksjon vil gjøre det mulig for iOS å automatisk i video-opptak automatisk oppdage det man ønsker å fokusere på i videoen, og sørge for at personen forblir i korrekt fokus. Det er usikkert om også eldre iPhone-modeller får denne muligheten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse