ps4batteri
Om Sony dropper PS4 fra eget nettverk er det over og ut, for CMOS-batteriet vil dø etter rundt ti år. PS4 ble lansert for åtte år siden.

Annonse


Dør PS4-batteriet og PSN er det over og ut

PS4 har et CMOS-batteri.

Hva skjer når Sony ikke støtter PS4 lenger og batteriene er døde?

Batteriet vet tiden og må synkronisere mot PS-serverne slik at man ikke kan jukse til seg trofeer. Problemet er at spill ikke starter om denne operasjonen ikke kan fullføres, så hva skjer når batteriene dør ut i PS4 rundt om kring i verden, og Sony dropper PS4 sin mulighet til å kommunisere mot serverne, en gang i fremtiden? De kan jo ikke programvareoppdatere konsollene for evig og alltid, noe som etter hvert vil medføre en sikkerhetsrisiko om den er på nett.

Da vil ingen digital-spill starte, rett og slett, ei heller vil man kunne putte inn fysiske disker og spille på den måten – også det er en operasjon som krever kommunikasjon mot en server, men er klokka feil nektes jo denne operasjonen uansett.

En løsning vil være for Sony å fastvareoppdatere konsollen, men Lance McDonald, en anerkjent spill-hacker, mener det er lite trolig at selskapet gidder bruke tid på dette:

Sony legger kanskje ned digitale butikker i sommer, men dropper neppe de eldre konsollenes kommunikasjon mot PSN

Det går an å skifte CMOS-batteriet, men igjen: om PSN er utilgjengelig vil eneste løsningen være en hack, og den vil kanskje ikke være lett å utføre.

Det meldes at Sony skal legge ned Vita og PS3-butikkene i løpet av sommeren, men informasjonen er fremdeles ikke bekreftet av flere kilder, og er derfor ingen garanti for at så skjer. Ikke enda, i hvert fall.

Annonse