Gendisarray og Shiftus er trolig verdens første som tar Onyxia alene. (Ill: Blizzard)

Annonse


Det skal ikke være mulig å gjøre dette i World of Warcraft

Folk er blitt utrolig gode i World of Warcraft siden 2000-tallet. Og de fryktede bossene som før i tiden var sett på som vanskelige, blir tatt ned uten særlig mye innsats.

Hvis du har spilt World of Warcraft kjenner du til dragen Onyxia, den aller første “raid-bossen” i World of Warcraft. Hun var en fryktet drage og du skulle være en del av et større guild for i det hele tatt komme i nærheten av redet hennes.

Men nå som World of Warcraft Classic er relansert i sin originale form, blir dragen stadig ydmyket. Hun har blant annet blitt tatt ned av et 40-manns-guild uten klær og “one-shottet” av 32 spillere (warriors) på bare 54 sekunder.

Dragen har 1,8 millioner HP og den siste ydmykelsen står en “warrior” og en “priest” for:

WoW Classic hadde nesten 5 millioner spillere i 2020

Det megapopulære spillet fra 2004 er fortsatt veldig populært, snart 17 år etter lansering. Og denne gangen er det spillerne Gendisarray og Shiftus som har bestemt seg for å prøve noe nytt. En av de største utfordringene med Onyxia er å holde seg unna eggene som ligger plassert bak dragen. Kommer man borti de, klekker de og slipper ut mange små drager som fort kan gjøre ende på hele gruppen.

Annonse


Blir man stående bak Onyxia kan hun slå med halen og sende spillerne bort til eggene. Og er man 40 stykker kan det være vanskelig å holde kontroll på alle sammen. Akkurat det er lettere når man er to.

De to spillerne måtte sørge for å nøye og strategisk porsjonere ut angrep og ressurser for å ikke gå tomme for “mana”, i det som ble en 57 minutter lang kamp.

Blir vanskeligere fremover

Men når de to spillerne klarer å ta ned bossen alene vitner det nok om at folk er blitt for gode og at spillet er for lett. Derfor kommer Burning Crusade, den legendariske utvidelsespakken som relanseres i år, med original vanskelighetsgrad.

I utgangspunktet hadde bossene i originale WoW en høyere vanskelighetsgrad enn det det endte opp med å ha. Etter lansering viste det seg at spillet var for vanskelig og derfor skrudde Blizzard ned. Nå som spillerne er blitt så gode, har Blizzard bestemt seg for å lansere Burning Crusade med originale innstillinger.

Om det vil hindre fremtidige ydmykelser av de legendariske bossene, er tvilsomt.

Annonse