applevrar
Dette flotte konseptet, kalt Apple View, er basert på den eneste lekkasjen vi har i forhold til designet. Illustrasjon: Antonio De Rosa

Annonse


– Apples viktigste lansering på mange år skal skje sommeren 2022

Det er sommeren neste år Apple skal debutere sitt AR/VR-hodesett.

Lanseringen skal skje sommeren 2022, mener Kuo

Det mener Ming-Chi Kuo som har oppdatert sine analyser for produktet som er på alles lepper om dagen: en portabel enhet til rundt 10 000 kroner som kan gi utrolige VR-opplevelser for film og TV, og samtidig blende det digitale med den virkelige verdenen takket være AR som Apple har drevet med veldig lenge, men aldri tatt virkelig seriøst før de neste år altså lanserer dette hodesettet, skal vi tro Kuo.

Nå melder samme mann at lanseringen er satt til halvveis ut i 2022, og at enheten mer spesifikt skal bruke en Fresnel type linse, oppkalt etter Augustin-Jean Fresnel som fant opp denne måten å speile lys i, og som senere reddet mange skip. Vi snakker altså om fyrtårn.

Vekta skal være på under 150 g

Fordelen med et slikt design er at man kan kutte tykkelse, og dermed også vekten. Panelet skal altså være av typen mikro-LED, som tidligere avslørt.

Annonse


At disse panelene er svært lyssterke er bra for å kjempe mot lysinntaket som forårsakes ved bruk av Fresnel-linser.

Det vi har hørt gjentatte ganger er at dette hodesettet skal være noe man ønsker å ta med seg, og på den måten skiller det seg ut dagens VR-hodesett som er ment å bruke inne, ofte koblet til en PC. Det blir interessant å se om disse kan følge med på hånd-tracking utendørs, det er noe Oculus Quest ikke kan, derfor blir man værende inne eller i en garasje der man unngår direkte sollys.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse