xboxdolbyvision
Xbox Series X|S-eiere som er i alpha-testringen kan teste Doby Vision i HDR-spill om TV-en har støtte.

Annonse


Xbox Series X|S beta-testere har Dolby Vision nå, og det fungerer på alle HDR-spill

Det er “stille før stormen” i forhold til spill-lanseringer til de nye konsollene.

Alle HDR-spill forvandles til Dolby Vision om man har en TV som støtter bilde-standarden

Men det er ikke det samme som at det ikke skjer ting, for i tillegg til grati-storspill som Horizon: Zero Dawn som Sony gir bort neste måned som et slags tilsvar til Game Pass og alle ZeniMax/Bethesda-spillene som er å finne i abonnement-tjenesten, har Series X allerede fått FPS Boost og auto HDR – neste ut: Dolby Vision.

Det er smått utrolig at ingen av konsollene hadde bilde-teknologien ved lansering, men slik er det altså, eller var, for Xbox sin del, for snart ruller det ut en ny oppdatering med støtte for teknologien.

Også Windows beta-gamere kan kose seg med Auto HDR:

Enn så lenge har all moroa med konsollene vært forbeholdt oppgraderinger av spill fra foregående generasjon, enn å leke seg i nye opplevelser. Det kunne vært verre, men det kunne også vært verre med langt dårligere bakoverkompabilitet.

Merk at testen makser på 60Hz

Det er spillere i alpha test-ringen som får lov å teste ut varianten av Dolby Vision som genereres av konsollen, som Forbes påpeker i sin artikkel om oppdateringen. Det betyr at alle HDR-spill, uansett om de støtter teknologien eller ikke, drar nytte av dette.

Sørg for å ha Dolby Vision aktivert på din maskin, og merk følgende:

Kun 4:2:2 og ikke 4:4:4 chroma er støttet og maks er 60Hz, ikke 120Hz. Vi regner med dette skyldes at dette er en testversjon. Microsoft lover mer informasjon snart.

ITavisen

Det er foreløpig ingen kjent lanseringsdato, men jaggu er det ikke hyggelig å høre at oppdateringen gir et bedre bilde til alle spill, og at denne implementeringen støtter opp til 1250 nits, i stedet for en svakere teknikk som utføres om man følger HGiG-standarden og som stopper brått på 800 nits lysstyrke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse