teamsfiler
Filer delt i Teams Free er borte for brukerne og Microsoft jobber med å løse problemet.

Annonse


Mystisk feil sletter Microsofts-kundenes filer – flyttet Sharepoint-filer til søppelkassa

Microsoft opplevde brudd i flere av sine tjenester denne uken.

Mange tjenester berørte av nedetid: Microsoft 365, Xbox Live, Exchange Online og Outlook.com

Etter at dette inntraff, som jo ikke er helt uvanlig for noe selskap med store sky-operasjoner, har brukere oppdaget at SharePoint og Teams-filer mangler eller er flyttet til papirkurven. Sprøtt.

Det var Azure Active Directory-tjenesten som feilet, men Microsoft har tydeligvis ikke helt kontroll, for dette må jo ha sammenheng?

Mapper ikke berørte

Mappes-strukturen er ikke tuklet med for de berørte medarbeiderne som ringte inn til sys-admins for å få svar på hva i alle dager det er som skjer.

Annonse


Og svaret fikk de i form av Microsofts to rapporter om problemet: SP244708 (SharePoint) og OD244709 (OnDrive). Det er til og med en løsning: re-synkroniser dataene. Hva skal til for å iverksette det? En god gammeldags omstart. Problemet er at administratorene fant at dette ikke fungerte, og måtte således utføre en manuell gjenoppretting.

Og ja; dette viste seg å ha sammenheng med nedetiden.

“Noen brukere kan ha mottatt en eller annen form for varsl som indikerer at filene er slettet, for eksempel en melding fra OneDrive, eller en melding om at filene deres ble fjernet fra de synkroniserte mappene og plassert i søppelbøtta.”

Microsoft

Det er fremdeles et problem Microsoft har sagt de skal løse, og det er den skumle opplevelsen om at Teams Free-brukere oppdaget at filer delt til kanalene de er aktive i ikke lenger kunne nås fra verken nettleser eller fra programmet. Det er ukjent hva som forårsaket dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse