Loud & Clear er Spotifys nye portal. (Skjermdump: loudandclear.byspotify.com)

Annonse


Loud & Clear fra Spotify gjør strømmeøkonomien mer transparent

Etter at Music Modernization Act har trådde i kraft i USA i år, har det vært et økt fokus på musikeres rettigheter til egen musikk og inntjening.

Nå får musikere i USA betalt samlet fra et statlig organ, som strømmetjenestene betaler inn til, i stedet for å bli betalt direkte av hver strømmetjeneste individuelt.

Nå vil Spotify komme artistene i møte med åpenhet om hvordan strømmeøkonomien fungerer. Idag lanserte de nettstedet Loud & Clear der man finner ‘transparent data om streamingøkonomien’.

“Loud & Clear har en rekke ressurser, for artister og fagpersoner i bransjen, som bryter ned royalty-systemet, prosessene og aktørene på en enkel måte.”

På nettstedet får du informasjon som viser hvor mange og hvor mye, artister har generert globalt på tvers av innspilling og publisering de siste fire årene.

Annonse


184 500 artister tjener 1000 dollar i året eller mer

For eksempel kan man lese at det i 2020 var 870 artister som tjente en million dollar eller mer. Dette tallet har vokst med 90 prosent fra 2017 til 2020. I 2020 var det 13 400 artister som tjente 50 000 dollar eller mer.

Skjermdump: loudandclear.byspotify.com

På Loud & Clear finner du ifølge Spotify: 

  • Informasjon som viser hvor mange og hvor mye, artister globalt genererte på tvers av innspilling og publisering fra deres katalog de siste fire årene på Spotify.
  • Et interaktivt verktøy som kontekstualiserer månedlige lytter- og månedlige strømmetall fra slutten av 2020.
  • En titt på noen av Spotifys artistprofiler som beskriver hvem de er, hvordan streaming har endret ting for dem, og hvordan fremtiden kan se ut.
  • En video som bryter ned hvordan pengene strømmer fra Spotify-lyttere til artister.
  • En omfattende FAQ og et sett med nyttige tredjepartsressurser.

Nettstedet har noen interessante tall og grafer. Ta en titt selv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse