iphone13oled
Mangel på OLED-brikker kan medføre utsettelser, og til og med kanselleringer.

Annonse


Det kan bli iPhone-manko

Det er komponent-mangel som aldri før grunnet covid: vi sitter alle inne mye mer og handler historisk mange underholdningsprodukter og annen teknologi.

Mangel på nok OLED-paneler kan medføre mangel på nok iPhone

Dette rammer alt fra GPU-er, til mobiler og konsoller. iPhone 12-serien måtte jo utsettes fra september til oktober, og Samsung måtte stenge sin Texas-fabrikk grunnet uvær i februar. Alt er ikke viruset sin skyld altså, men kombinasjonen den plutselige snøstormen og et utrolig forbruker-trykk skapte en storm som er vanskelig å unngå – selv store Samsung sier de kanskje må droppe Note 21 i år.

Texas-fabrikken står for fem prosent av brikkene som får OLED-panelene til å fungere.

Er OLED-mangel årsaken til at Samsung kanskje dropper Note 21, og hva vil dette bety for iPhone 13? Forhåpentligvis går den nærstående lanseringen av OnePlus 9 og 9 Pro etter planen.

Annonse


Som vi meldte i går:

“Styrelederen snakket til bransjen på SEMICON Kina og hevdet at tek-industrien lider av det største prosessor-krakket noen sinne. Problemet har særlig kommet frem denne uken etter en økning i salget som følge av dempet COVID-frykt.

SMIC leverer blant annet produkter til Qualcomm, Broadcom og Texas instruments. Nå melder aktører over hele verden at de har kritisk behov for brikker fra Kina.

I Sør-Korea har Korea Semiconductor Industry Association og Korea Automobile Manufacturers Association møttes for å bli enige om å utvide produksjoenn innenriks.”

Annonse


Annonse


Annonse