For eksempel imglarger.com gjør en bedre jobb enn Adobe. (Skjermdump: PiXimperfect på YouTube)

Annonse


Adobes ‘super resolution’ slaktet i ny video

Umesh Dinda på YouTube-kanalen PiXimperfect har undersøkt hvor god Adobe Photoshops nye ‘Super resolution’-funksjon egentlig er.

Ved å kjøre et bilde gjennom funksjonen ikke én gang, men 5 ganger, presser han AI-motoren lengre enn det Adobe har bygget den for.

Man kan enkelt utføre prosjektet selv ved å sende et bilde igjennom funksjonen, eksportere, og åpne det eksporterte bildet og gjenta prosessen. Og ikke overraskende, er resultatet ganske dårlig. Etterhvert som ‘super resolution’ jobber med sitt eget produkt, blir funksjonen mindre og mindre sikker i sin sak.

Morsomt resultat

Enda mer interessant blir det når YouTuberen sammenligner det gigantiske programvarehuset Adobes funksjon med en hvilken som helst online bildeforstørrer som benytter seg av maskinlæring: Adobes ‘super resolution’ er ikke bedre. Faktisk gjør online verktøyet en bedre jobb.

Annonse


Pinlig for Adobe. Og pinlig for oss i ITavisen som var sterkt imponert over Photoshop-funksjonen tidligere denne uken. Men Photoshop gjorde en god jobb:

Vårt Photoshop forsøk ga svært gode resultater. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Men det må sies at Adobes funksjon virker som en mer pålitelig funksjon som kanskje ikke forstørrer mer enn til det dobbelte, men som gjør det den kan godt og profesjonelt. Våre resultater på imglarger.com som PiXimperfect bruker er bra, men av og til ser man at maskinlæringsalgoritmen pushes litt hardt.

Prøv selv

Det er uansett ingen tvil om at denne teknologien er kommet for å bli og at den kan bli farlig bra (og skummel) i årene som kommer.

Vil du prøve online bildeoppskalering selv er det bare å gjøre et enkelt google-søk eller besøke nettstedet imglarger.com som PiXimperfect bruker. Vi prøvde tjenesten og firedoblet størrelsen. Dette er et forstørret eksempel med original til høyre og oppskarpet versjon til venstre:

(Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse