Slik ser automatisk oversettelse i Chrome ut. (Ill: ITavisen)

Annonse


Nå oversetter Chrome automatisk lyd og video

I siste utgave av Chrome kan du velge at nettleseren skal oversette lyd og video automatisk ved avspilling. Funksjonen er rask og presis og imponerende på mange måter. Foreløpig fungerer direkteteksting kun på engelsk, men du kan velge å skru funksjonen på selv om du har Chrome på norsk.

Slik gjør du det

I innstillinger i Chrome klikker du på ‘Avanserte’. Deretter velger du tilgjengelighet og øverst finner du ‘Direkteteksting’. Du kan også tilpasse størrelse og stil på teksting i apper og på nettsteder som støtter innstillingen.

Googles Live Captions dukket opp i 2019, men har frem til nå kun vært tilgjengelige på Pixel-telefoner og Samsung-telefoner. Funksjonen bruker maskinlæring for å spontant tekste video og lyd, noe som gjør internett mye mer tilgjengelig for døve og tunghørte. Det skriver nettstedet The Verge.

Slik ser funkjsonen ut.

Tekstingen dukker opp nederst i vinduet når funksjonen er skrudd på. Selv om du har skrudd av lyden, og selv om du faktisk har skrudd av lyden rett i et YouTube-klipp kommer tekstingen opp. Med andre ord kan man nå ‘lese’ nyheter på en ny måte.

Annonse


Tekstingen fungerer på ulike nettsteder og til og med ved musikkavspilling i Soundcloud, selv om det ikke er alltid den er like presis. Vi har også testet funksjonen med video på Twitter og det fungerer nokså bra.

Prøv selv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse