iphoneapperrussland
Det er visstnok ikke slik at appene forhåndsinstalleres i iOS, men Apple må gi kundene i Russland en oversikt over populære Russisk-utviklede apper de kan velge å laste ned.

Annonse


Steve Jobs kjempet mot dette, men nå må Apple gi tapt

  1. april iverksettes nye lover i Russland som blant annet innebærer at Apple må tillate et menyvalg som gir særbehandling til russiske apper på iPhone.

I Russland må iOS-enheter gi kundene valget til å laste ned Russiske apper fra App Store

Det var veldig vanlig før 2010, og også senere, at mobiler kom med haugevis av ekstra-apper og reklame (som det fremdeles er en del av i Android-leiren) – dette for å senke prisen på produktet takket være sponser-avtaler med mobil-produsentene. Steve Jobs nektet selvsagt dette. Dette er ikke like ille, da brukeren visstnok presenteres med valg om hvilke apper som skal installeres, om noen, men dette er nok noe Apple helst hadde vært foruten.

Det hele går ut på at iPhone og iPad-er som aktiveres fra 1. april må presentere valg til brukeren for å laste ned et knippe apper fra Russiske utviklere.

Apper kommer fra blant annet Yandex, Mail.ru Group, Kaspersky, Rostelecom og Channel 1

Appene må være godkjent av Apple

Brukerne kan velge hvilke apper som skal installeres, og hvilke de ikke ønsker. Det hele minner om programvare-valg EU noen ganger har krevd av andre OS.

Annonse


Alle appene godkjennes av Apple på forhånd, slik at de følger selskapets “personvern, sikkerhet og innholds-standarder”, som iPhone-produsenten forklarer.

Det hadde vært bedre om Russland tvang Apple til å godkjenne apper utenfor App Store eller andre app-butikker, men dette er kanskje første skritt?

Annonse