Ny funksjon vil samle data fra brukere for å vite hvilken del av en app som bør lastes ned først. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Annonse


Snart går det raskere å laste ned apper fra Google Play

Android-apper har med årene blitt større og større, og med det har flere og flere brukere installerer færre apper. Derfor har Google jobbet i flere år med å gjøre Android-apper mindre i. Nå går de ett skritt videre.

Analyserer hvilke del av en app som brukes først

‘App-installerings-optimalisering’ blir en del av Google Play og blir en funksjon som analyserer hvilke deler av en app du bruker først når du har installert en ny app. Det melder 9to5google. Når Google har hentet inn data fra mange nok brukere kan Google optimalisere apper slik at de åpner og kjører raskere for alle.

Optimaliseringsfunksjonen blir et slags spleiselag der alle stiller med data om egen bruk, men heldigvis, skal vi tro Google, kommer de ikke til å samle inn navn, epostadresse eller annen personlig informasjon.

Funksjonen ser heller ikke på bruk utenom den gjeldende appen.

“Den henter heller ikke informasjon om innhold som blir opplastet eller nedlastet i appen, som bilder eller rangeringer på scoreboard.”

Annonse


Datene dine blir kombinert med andres data for å “finne trender og identifisere hvilke deler av apper som er viktigst for alle.”

Optimaliseringen skal ifølge Google:

  • Øke hastigheten på installering av apper fra Google Play.
  • Redusere tiden det tar å åpne og kjøre apper.
  • Redusere presset på enhetens prosessor, batteri og lagring.

Laster du for eksempel ned en app for et sosialt medium, vil ikke nødvendigvis filter og ringefunksjoner være det første som blir klart i appen. Dreier det seg om et mobilspill, kan de første nivåene blir installert først.

Foreløpig er det uklart om de delene av appen du ikke bruker med det samme blir lastet ned i bakgrunnen eller om de kommer til å bli lastet ned først når de tas i bruk.

Er det sistnevnte tilfelle kan muligens kinkige situasjoner oppstå der man må frigjøre plass på enheten for å bruke siste del av appen, og det høres rotete ut.

Funksjonen er ikke ute helt ennå, men skal være rett rundt hjørnet.

Annonse