xboxwirelessheadset
Xbox Wireless Headset er topp til konsoll, men vi kan ikke konkludere på PC før vi finner ut av de tekniske problemene vi opplever med at lyden kutter.

Annonse


Xbox Wireless Headset: dette skulle egentlig være en test, men vi har problemer

Xbox Wireless Headset er et fantatisk produkt (til Xbox) med en meget hyggelig prislapp for hva man får av kraftig surround-lyd og et smart design.

Oppdatert, 22:14:

Problemet er ikke gjeldende i Gears 5 enspiller, men i flerspiller er problemet der som i Call of Duty: Black Ops Cold War-flerspiller. Er det fordi WiFi-signalene er aktive at det oppstår signal-forstyrrelser?

Jeg undersøker med Microsoft og byttet til 2,4GHz for å teste, men som med 5GHz oppstår de samme lyd-problemene.

Annonse


Oppdatert, 21:01:

Dirt 5 og Gears 5 fungerer utmerket, og med Dolby Atmos aktivert, det kan derfor tenkes dette er et problem relatert til Call of Duty: Black Ops Cold War. Jeg fortsetter å undersøke.

Dette er i utgangspunktet et fantastisk produkt

Jeg elsker at volumet er vridbart på høyre kopp, og at mikrofon-balansen styres på venstre. Mikrofonen er også smart plassert, og indikerer med et lite lys om den er aktiv eller ei. Koppene er veldig behagelige fordi de er dype, slik at ørene ikke gnager borti noe, og de spiller mer enn høyt nok uten å skru opp bass og slike ting. Gaming-modus er hva jeg har aktivert under denne testen.

Det første spillet jeg testet, Dirt 5 på Xbox Series X, løftet actionbilspillet til nye høyder – det er lett å høre forskjellen fra stereo-hodetelefoner, og det er vanskelig å tro at de ikke koster mer enn 1099 kroner (Sennheiser sine toppprodukter koster flere tusen kroner) i det man suser forbi målstreken og man kan høre publikum juble foran og deretter bak mens du passerer dem.

Ok, så er ikke disse bygget med edle metaller eller noe slikt, det er plastikk i alle ledd, men det er helt greit for hva dette er; et perfekt hodesett for action-opplevelser og kommunikasjon i lagspill.

Kan kobles mot Bluetooth samtidig

Det geniale med disse er at de også støtter Windows 10 via Bluetooth og derfor også mobiler, men aller helst mot Xbox-dongelen som også Microsofts gamepads kobles til for lavest mulig responstid. Det er her problemene mine starter.

Jeg koblet først til mot Xbox-dongelen, startet opp Call of Duty: Black Ops Cold War, og gledet meg noe voldsomt til å oppleve den supre surround-lyden jeg opplevde på Series X, men stemningen sank kjapt da jeg med en gang fant ut at lyden kutter annethvert sekund. Problemet kan høres med en gang man laster inn et spill: bakgrunnseffektene kutter av og på annethvert sekund, men det er ikke før jeg møter motspillere at lyden også kutter når alle de andre lydene spilles av, som når man skyter.

Med Xbox Game Pass, og nå det nye hodesettet til 1099 kroner, fortsetter Microsoft å gi spillerne mye for pengene.

Jeg klarer ikke finne ut av det, og kontakter Microsoft

Uansett hvilke USB-porter jeg testet med (2 og 3), og med og uten forlenger for å være så nærme hodesettet som mulig, så hjalp det ikke: lyden kutter hele tiden. Jeg prøvde så med Bluetooth-koblingen, og det er ingen lydkutt, men det er alt for mye etterslep i lyden noe som gjør denne løsningen helt poengløs i reaksjonsspill som Call of Duty. Jeg prøvde også med og uten Dolby Atmos-appen, og DTX: X, men dette ga ingen negativ eller positiv effekt det heller.

Jeg registrerte også et utropstegn på en eller annen komminukasjons-enhet, men etter omstart forsvant dette utropstegnet, men ikke problemene.

Er det noen der ute med de samme erfaringene?

Jeg har aldri opplevd disse problemene med andre trådløse hodesett, men så har jeg heller aldri prøvd andre hodesett mot Xbox-dongelen.

Spørsmålet nå er om det kun er min maskin som har problemer, eller om andre har oppdaget det samme – jeg vet ikke enda, men har ikke lest andre beskrive dette problemet.

Hodesettet ble for øvrig fastvare-oppdatert med en gang jeg koblet det til Xbox-en, men uten en endringslogg er det ikke lett å vite om dette er noe Microsoft er klar over, eller om det bare er min konfigurasjon, Ryzen 2700x, 3060 ti på nyeste stabile Windows 10, som er problemet.

Hva er dine erfaringer med disse i forhold til lydkvalitet (spesielt Atmos), og bruk på PC?

Annonse


Annonse


Annonse