Tar lite plass og passer fint på skrivebordet. (Ill: Kensington)

Annonse


Denne gjør iPad Pro til en liten iMac

Kensington StudioDock er et produkt som på mange måter gjør iPaden din til et godt alternativ til MacBook. Rett og slett fordi den kommer med et utvalg porter og gir deg muligheten til å løfte skjermen opp i øyehøyde.

Det skriver The Verge. Nettstedet er et av flere som har testet den nye iPad-holderen, som er mye mer enn bare en holder.

(Ill: Kensington)

Etter at Apple tok skrittet til egenproduserte ARM-brikker for MacBook samarbeider de ulike plattformene bedre enn noen sinne. Og med iPadOS 14 og senere kan du gjøre mye av det du kan på Macbook.

Det du ikke får på iPad er et utvalg porter. Det er en av tingene StudioDock gjør noe med.

Du trenger en iPad med USB-C for å få holderen til å virke, det vil si iPad Pro 2018 eller senere, eller iPad Air. Holderen kommer i størrelser for 11 og 12,9 tommer.

Annonse


På den ene siden av holderen er påknapp og en USB-C-inngang, på den andre siden finner du SD-kortleser og AUX. På baksiden er en strømtilkobling, tre USB-A-porter, HDMI og Ethernet.

I tillegg er det to trådløse ladere i holderens fot som lar deg lade telefon og ørepropper, og om du ønsker får du en lader til siden av holderen som lader klokken din.

(Ill: Kensington)

Med StudioDock får du med andre ord flere tilkoblingsmuligheter enn du får i en MacBook. Du får også en viktig annen ting som du ikke får i Apples laptoper: Berøringsskjerm.

Dessverre er det fortsatt begrensninger i iPadOS

Ifølge The Verge iPad med StudioDock som en liten stasjonær maskin med berøringsskjerm, og flere porter enn noen moderne MacBook har. Aluminiumsholderen skal være tung, samtidig som den tar lite plass på benken.

Viktig å få skjermen i øyehøyde

Noen av oss setter våre bærbare maskiner opp på stabler med bøker for å legge tastatur og mus foran, og selv om det er bedre enn stiv nakke og ødelagt rygg (private sykehus har hatt en kraftig økning i pågang av ryggsmerter under hjemmekontor-tiden), er det enda bedre om skjermen står høyere av seg selv.

(Ill: Kensington)

iPaden kobler seg til med magnet og plugges inn i USB-C-porten. Løsningen klikker ikke på plass av seg selv, men må kobles til for hånd. Når iPaden er på plass kan den snus rundt 90 grader.

Ikke fullverdig MacBook

Når iPaden er koblet opp og står der som en laptop, virker det irriterende at Apple ikke kan la iPad ta hele skrittet over i Mac-verden og la deg åpne flere vinduer av gangen.

(Ill: Kensington)

Ifølge CNET lar ikke Apple deg kjøre video ut fra iPad i annet enn 4:3-format, noe som gjør at iPad heller ikke fungerer like godt med flere skjermer.

Det eneste som trekker ned ifølge nettstedet er at noen av delene føles litt plastikkaktige, at den er dyr og at den muligens ikke støtter fremtidige iPad-modeller.

Apple skal muligens vise frem ny iPad Pro 23. mars, så om du er i markedet, kan det være lurt å vente med å kjøpe StudioDock.

Kensington StudioDock koster 399 amerikanske dollar. Her i Norge kan du bestille holderen på Multicom.no for 3815 kroner pluss frakt.

Annonse


Annonse


Annonse