googlechromeapppersonvern
Google samler inn masse data både i nettleseren og Google-appen for annonsesalg.

Annonse


– Ikke rart Google ønsket å skjule dette for deg

DuckDuckGo, den anonyme søkemotoren, bruker Twitter for å offensivt hamre konkurrenten Google og nettleseren Chrome.

Chrome og Google lenker masse data mot brukerne

Google er i ilden igjen hva angår personvern da søksmålet mot dem i forhold til Chromes “hemmeligmodus” får fortsette i rettssystemet, som bestemt av dommeren i saken.

Nå er det DuckDuckGo som går på en PR-offensiv i egen favør, og mot Google, etter at Apples nye personvernregler gjør det mulig å avsløre hvor mye apper henter inn om deg.

DuckDuckGo søkte derfor på erkerivalen, og bruker Twitter til å spre infografikk om hvor mye Chrome og Google-appen samler inn om deg, samtidig som de bedyrer de ikke samler inn noe noe som lenkes til brukeren:

– Spionering har ingenting med gode produkter å gjøre

“Etter flere måneder med venting har Google endelig avslørt hvor mye persondata de henter i Chrome og Google-appen. Det er ikke rart de ønsket å skjule det. Å spionere på brukerne har ingenting å gjøre med å bygge en god nettleser eller en søkemotor, det vet jo vi (vår app har begge deler).”

DuckDuckGo

Videre skryter DuckDuckGo at deres Privacy Browser er den nest mest nedlastede nettleseren i USA etter Chrome. Selskapet lover de ikke henter inn data som er lenket mot søkeren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse