iphone12minisalg
Salget av iPhone 12 mini har gått langt tregere enn Apple spådde i fjor.

Annonse


Denne iPhone-modellen er en så stor skuffelse at Apple har kuttet produksjonen med 70 prosent

Vi tok helt feil da vi spådde at iPhone 12 mini ville bli en uventet hit. Det gjorde Apple også.

Det er lett å se forskjell på skjermstørrelsene, og mange bryr seg ikke om 5G, mener Nikkei

For tiden med knøtte-mobiler, etter dagens standarder vel og merke, er neppe så spennende som det har vært – spesielt ikke da iPhone 12 eller 12 Pro ikke er for liten, og ikke for stor, for de aller fleste, med sin 6″ skjerm.

Da dropper mange mini-en på 5,4″, ikke minst fordi den også er dyr: 8990 kroner skal Apple ha for den i Norge, og det med kun 64GB lagringsplass. Oppgrader til iPhone 12 Pro, og man må ut med 4000 kroner mer, men med 128GB lagringsplass, mens en iPhone 12 6″ kun koster 1000 kroner mer enn 12 mini, dog med kun 64GB lagringsplass.

Merk at dette er minst andre gang det informeres om at salget har skuffet, med påfølgende rapporter om produksjonskutt, men vi hadde aldri trodd det skulle være så dramatisk: minst 70 prosent av produksjonstakten er kuttet, ifølge Nikkei.

Annonse


For 1000 kroner mer kan man oppgradere fra 5,4″ til 6″. Det var en hype rundt mindre mobiler for noen år siden, men dette har nok lagt seg noe. I tillegg må iPhone 12 mini konkurrere mot iPhone SE som er liten, men langt rimeligere.

iPhone 12 mini er ikke akkurat noen batterikonge

De melder også at de nedjusterer produksjonen med rundt 20 prosent på samtlige iPhones, sammenlignet med planene i desember.

“Det mildeste estimatet er at Apple kutter den planlagte produksjonen med mer enn 70 prosent de neste seks månedene”.

At 5G suger mer strøm er kjent, og iPhone 12 mini har det minste batteriet av samtlige modeller, noe som sikkert heller ikke hjelper.

Annonse