Fra nå av koster LastPass nesten 300 kroner i året. (Ill: Skjermdump fra LastPass.com)

Annonse


Nå blir gratisversjonen av LastPass nesten umulig å bruke

16. mars skrev vi om at det populære programmet LastPass blir langt mindre attraktivt etter en oppdatering som legger flere av funksjonene bak betalingsmur.

Etter at LastPass ble kjøpt av firmaene Elliott Management og Francisco Partners for 36 milliarder kroner, blir brukere advart om at man må betale nesten 300 kroner i året dersom man ønsker tilgang på passordene sine på alle enheter.

De som ikke vil betale får valget om å synkronisere passordene sine opp mot enten PC eller mobil. Om man vet at man ikke kommer til å betale, kan det være lurt å begynne å flytte passordene sine ut av LastPass og lage nye passordrutiner, før man plutselig ikke kommer inn noe sted lenger.

Er egentlig 300 kroner i året så ille for å slippe å tenke på passord?

Betalingsmodellen. (Skjermdump fra lastpass.com)

Endringen trer i kraft 16. mars

Om de nye begrensningene vil føre til flere brukere av LastPass er tvilsomt. Det finnes mange gode passordtjenester der ute som gjør mye av det samme som LastPass billigere.

Uten mulighet for å synkronisere passord vil det være nesten umulig å bruke gratisversjonen. De gjør gratisversjonen så vanskelig å bruke at de fleste vil bli nødt til å betale eller bruke en annen løsning.

– Joseph Bonneau, sikkerhetsekspert ved New York University

Ifjor hadde LastPass mer enn 25 millioner brukere. De skal ha fått varsel om endringene 30 dager i forkant av endringene. BitWarden, en annen passordtjeneste registrerte en femdobling i antall brukere etter at LastPass annonserte endringene.

“Forståelig nok er vi begeistret.”

– Gary Orenstein, CCO i BitWarden

Annonse


Annonse


Annonse