Jack Dorsey på TED i 2019. (Ill: Ryan Lash)

Annonse


Jack Dorsey selger sin første tweet for mer enn 21 millioner kroner

Om du ikke har hørt om NFT’er ennå har du levd under en stein. NFTer (Non-fungible token) bygger på Ethereums blokkjede og er en måte å kjøpe og selge eierskap til digitale objekter.

CryptoKitties.

I det siste har NFTer tatt Internett med storm, enten det gjelder digitale spillkort, digitale kunstverk, objekter i spill, GIFer eller “CryptoKitties” som var et fenomen som gikk viralt i 2017 der man kunne kjøpe, samle og selge virtuelle katter.

En NFT er en unik enhet og kan i motsetning til for eksempel en krone, ikke enkelt kan byttes ut med en annen

Teknisk sett kan NFTer inneholde alt som er digitalt. Identifikasjonen (token) lagres på blokkjeden der den er synlig for alle som ønsker å sjekke hvem som eier tingen det dreier seg om.

Nå har Jack Dorsey, Twitters grunnlegger, lagt ut sin første Tweet for salg som NFT. Så har du alt for mye penger, ingenting å bruke dem på, kan du nå bli den heldige eieren av verdens første tweet.

Annonse


I løpet av de siste ukene har det kommet inn bud og nå er det høyeste 2,5 millioner dollar. Men budrunden er ikke over ennå.

Dorsey i en tweet at budrunden avsluttes 21. mars og at han deretter vil konvertere beløpet til Bitcoin og donere pengene til “Give Directly”, en non-profitt-organisasjon som lar deg sende penger direkte til mennesker som lever i fattigdom. Dorsey vil gi pengene til Africa Response’s fond for Covid-19.

Selv om twitter-grunnleggeren donerer bort sin første tweet vil den fortsatt bli liggende ute, synlig for alle og enhver. Med mindre Twitter eller Dorsey selv skulle velge å fjerne den.

Det han selger er rett og slett bare eierskapet, uansett hvor merkelig det høres ut. Du kan by på tweeten her.

Annonse


Annonse


Annonse