Fridykker Clayton Helkenberg finner mye rart på bunnen av innsjøer. (Ill: Clayton Helkenberg)

Annonse


iPhone 11 overlevde 6 måneder på bunnen av innsjø

Clayton Helkenberg, en fridykker-entusiast pleier å plukke opp ting han finner på havets bunn. Og på bunnen av innsjøen Harrison Lake i Vancouver fant han en iPhone 11. Og den virket.

Det virker usannsynlig, men ifølge CBC tilhørte iPhonen Fatemeh Ghodsi som hadde mistet telefonen sin på sjøen nesten seks måneder tidligere.

Da Clayton og kona ringte og fortalte at de hadde funnet telefonen, trodde hun det var en spøk.

6 måneder tidligere hadde Ghodsi vært ute i gummibåt sammen med en venninne på innsjøen, noe som kan bevises av en klassisk gummibåt-selfie. Minutter senere gikk iPhone 11 på sjøen, noe som må ha frembragt en følelse vi alle kan sette oss inn i.

Her tar Fatemeh Ghodsi en selfie, minutter før hun mister telefonen på sjøen. (Ill: Fatemeh Ghodsi)

Jeg var i en situasjon hvor jeg mistet balansen og mistet telefonen i vannet.

Fatemeh Ghodsi

Kort etter kjøpte hun ny telefon og forsonet seg med å ha mistet bilder, kontakter og alt annet som hun burde ha tatt back-up av i iCloud.

Annonse


Nedtrykte og leie dro vi tilbake til Vancouver.

Mye rart på havets bunn

Da dykkeren Helkenberg ble permittert i 2020 fikk han mer tid til å dykke. Han gjorde etterhvert sport ut av å lete etter ting på havets bunn og startet en YouTube-kanal for å dokumentere hvor mye rart folk mister i vannet. Ifjor fant han mer enn ett hundre par solbriller, 26 mobiltelefoner og to GoPro-kameraer.

Ghodsi’s mobiltelefon skrudde seg på med det samme

Helkenberg tok med telefonen hjem, vasket den og skrudde den på. Så enkelt. Bare mikrofonen er ødelagt og høyttaleren høres ifølge Ghodsi, rar ut. Batteriet var fortsatt på utrolige 96 prosent.

Ifølge dykkeren har han ofte hell med iPhone 11, noe som vitner om mildt sagt solid vanntetthet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse